Vreme čitanja: oko 1 min.

Lufthanza obustavila letove prema Teheranu zbog tenzija na Bliskom Istoku

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamenei, izjavio je u sredu da će Izrael "biti kažnjen i to će se sigurno desiti" zbog napada na iransko diplomatsko zdanje u Damasku

  • 0
Lufthanza Foto: Tanjug/AP

Nemačka avio-kompanija Lufthanza je u sredu saopštila da je, nakon pažljive procene, odlučila da obustavi letove ka Teheranu i obratno do sutra, 11. aprila, "zbog trenutne situacije na Bliskom istoku", javlja Rojters.

Zemlje u regionu i Sjedinjene Države su u stanju visoke pripravnosti i spremaju se na mogući iranski napad kao odgovor na sumnjivo bombardovanje izraelskih borbenih aviona iranskog konzulata u Siriji 1. aprila.

"Mi konstantno pratimo situaciju na Bliskom istoku i u stalnom smo kontaktu sa vlastima. Bezbednost naših putnika i članova posade je najveći prioritet Lufthanze", rekao je portparol kompanije za Rojters.

Vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamenei, izjavio je u sredu da će Izrael "biti kažnjen i to će se sigurno desiti" zbog napada na iransko diplomatsko zdanje u Damasku.

Kao očigledan odgovor Hamneiju, izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac je u sredu rekao da će Izrael odgovoriti ako Iran napadne Izrael sa svoje teritorije.

Iran podržava grupe koje su se uključile u sukobe širom regiona otkako je Izrael lansirao invaziju na Gazu nakon napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA