Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska i NATO zajedničkim snagama digli borbene avione: Pripremaju se za veliki raketni napad na Ukrajinu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U objavi na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, navodi se da je zbog te operacije "povećan nivo buke, posebno u jugoistočnim delovima Poljske

  • 2

Poljska vojske objavila je rano jutros da su njihovi borbeni avioni i avioni saveznica NATO-a trenutno u vazdušnom prostoru Poljske zbog velikog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

U objavi na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, navodi se da je zbog te operacije "povećan nivo buke, posebno u jugoistočnim delovima Poljske.

"Noćas je praćena intenzivna aktivnost avijacije dugog dometa Ruske Federacije, vezana za raketne udare na objekte locirane na teritoriji Ukrajine. Sve neophodne procedure su pokrenute sa ciljem osiguravanja bezbednosti poljskog vazdušnog prostora, a Operativna komanda Oružanih snaha Poljske konstantno prati situaciju",  piše u objavi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je sinoć da će predsednik Rusije Vladimir Putin učiniti sve što može da ove godine pojača udare na Ukrajinu i pokušati da je slomi.

"Umesto toga, Ukrajina povećava svoju sposobnost da uništi okupatora", istakao je Zelenski u večernjem video obraćanju, preneo je Ukrinform.

On je podsetio da su u današnjem napadu ruskih snaga na Harkovsku oblast navođenim vazdušnim bombama, poginule tri osobe, među kojima i jedno dete.

"Ovo je ruski teror koji se dešava svakodnevno i svake noći u našim pograničnim i frontalnim regionima. Putin će učiniti sve da ove godine pojača napade na Ukrajinu i pokuša da nas slomi", rekao je Zelenski i napomenuo da Ukrajina povećava svoje sposobnosti da "uništi okupatora".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    11. april 2024 | 08:54

    Bal Vampira se završava što bi Putin rekao

  • Nikolas

    11. april 2024 | 08:50

    SAD CE AMER POLJSKU DA GURNU U RAT PROTIV RUSIJE DA OPET GINU SLAVENI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA