Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova akcija Kremlja: Likvidirani teroristi koji su spremali nove napade

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremlj je širio neutemeljene teorije o nedavnom napadu u blizini Moskve koji je odneo skoro 150 života.

  • 4
Rusija, Moskva, pucnjava Foto: Tanjug/AP

Ruske specijalne snage ubile su u četvrtak dve osobe osumnjičene za planiranje terorističkih napada na jugu zemlje, saopštio je Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma.

Kako se navodi u saopštenju komiteta, osumnjičeni su uhvaćeni na periferiji Naljčika, glavnog grada Kabardino-Balkarske republike, i tom prilikom su zapucali na specijalne snage Federalne službe bezbednosti.

Komitet nije izneo detalje akcija za koje se veruje da su osumnjičeni planirali, ali do pucnjave je došlo zbog pojačane bezbednosne zabrinutosti nakon napada naoružanih ljudi 22. marta na koncertnu dvoranu u Moskvi u kojem je poginulo 145 ljudi.

Odgovornost za napad preuzeo je član Islamske države. Kabardino-Balkarija je u regionu Severnog Kavkaza gde je islamski ekstremizam bujao decenijama.

Međutim, Kremlj je pokušao da za napad na koncertnu dvoranu okrivi tajnu zaveru SAD, Velike Britanije i Ukrajine – iako za to nije pružio nikakve dokaze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan svet

    11. april 2024 | 13:50

    Pa odatle i Šiptari potiču, došli kao sluge Osmanlijama na prostor krajnjeg juga današnje Albanije, dobili naziv Arnauti za tu etničku grupu, a izmedju sebe se svi nazivaju Šiptarima. Englezi, Amerika i Francuska, a nekada Italija ih koriste kao podlogu za svoje ciljeve, pa i za agresiju na naše pravoslavne prostore u zadnjih 120 godina.

  • stojadin pavlovic cole

    11. april 2024 | 11:46

    Secam se

  • Buda

    11. april 2024 | 13:29

    Ajde da se otkrije i dva tri spremanja atentata na Putina. Dajte malo akcije kao kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA