Vreme čitanja: oko 3 min.

Policija u Rimu proverava navode devojčice (14) iz Srbije koja tvrdi da je silovana: Jedan deo nije najjasniji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mlada žrtva je srpske nacionalnosti. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo

  • 0
Masakr u Rimu pucnjava karabinjeri italijanska policija Foto: Tanjug/AP

Četrnaestogodišnja devojčica iz Srbije prijavila je da su je nepoznate osobe drogirale i silovale u kampu u Via Salone kraj Rima.

Mlada žrtva srpske nacionalnosti otpremljena je u Urgentni centar pedijatrijske bolnice Bambino Gesu na preglede i neophodnu terapiju nakon nasilja koje je pretrpela, javlja Il Giornale.

Prema prvim dostupnim informacijama, akcije spasavanja počele su odmah nakon intervencije policajaca, koji su došli po pozivu građanina koji je video povređenu devojčicu.

Kada su bolničari stigli na lice mesta, maloletnica - koja živi u kampu sa porodicom - izjavila je da je prvo izgubila svest zbog nepoznate supstance, a da je zatim silovana.

Vlasti trenutno istražuju kako bi precizno utvrdile šta se dogodilo i rekonstruisale tačnu dinamiku događaja i činjenice.

Policajci su alarmirali socijalne službe opštine i izvršili prve provere unutar kampa u kom devojčica živi kako bi utvrdili detalje nasilja nad njom.

Inače, Corriere Roma navodi da je devojčica policajcima rekla da su je drogirali i silovali pored kampa u kom živi s ocem koji je invalid.

Kako prenosi taj italijanski portal, ona je ovo šokantno priznanje iznela juče popodne saobraćajnim policajcima koji su došli po pozivu građanina kom je izgledala kao da je prebijena.

Isti portal navodi da je devojčica bila konfuzna zbog konzumiranja alkohola.

Ali, Corriere Roma u širem izveštaju donosi dodatne informacije koje su mnogo detaljnije, ali i čudnije.

Naime, kako se navodi, devojčicu jeste pronašla patrola policije koja je došla po pozivu građanina koji je, kako je rekao, video povređeno dete koje mu je delovalo kao da je prebijeno.

Ali, kako piše Corriere Roma, policajci su shvatili da je priča drugačija, te su pozvali hitnu pomoć.

Lekarska ekipa je devojčicu hitno prevezla u bolnicu Bambino Gezu, gde je devojčica podvrgnuta nizu testova. Bila je u konfuziji zbog konzumiranja alkohola, ali ne juče nego pre par dana.

Interesantno je da lekari nisu našli nikakve lezije, rane ili bilo kakve tragove nasilnog seksualnog zlostavljanja.

Iz laboratorijskih analiza koje su odmah naručene trebalo bi da se dobije jasnija slika u vezi sa upotrebom psihotropnih supstanci ili sredstava za smirenje, tj. da se sazna šta je devojčica popila, odnosno, kako je rekla, šta su joj dali nepoznati ljudi koji su je potom navodno silovali.

Opštinska policija je započela seriju istraga sa Generalnom komandom i o porodičnom okruženju devojčice. Nije isključena mogućnost da će devojčica biti smeštena u hraniteljsku porodicu kako bi bila uklonjena iz problematičnog okruženja, kao i da bi se sprečile nove epizode ​​uznemiravanja od strane starijih dečaka, koje je onda moglo da preraste u uznemiravanje seksualne prirode.

Četrnaestogodišnjakinja, koji pohađa školu u okolini i deo je porodice koju prate socijalne službe, mogla bi da bude saslušana u narednih nekoliko dana na zaštićenom saslušanju kako bi se shvatilo cšta se dogodilo ne samo juče, već i od srede.

Posebno se traži potvrda da su maloletnicu možda na prevaru odveli stariji dečaci koji su je naveli da popije alkohol, a zatim pokušali da je siluju.

Devojčica, se osećala loše zbog onoga što je popila.

Ona je juče, posle ćutanja o tome šta se dogodilo, ispričala svoju verziju događaja.

Na policiji je, kako zaključuje Corriere Roma, da njenu priču ili potvrdi ili opovrgne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA