Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladići upucali oca pred sinom (12): Jeziv zločin potresao Stokholm

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još niko nije uhapšen za ovaj zločin

  • 0
Stokholm Švedska deca zgrada ubistvo Foto: Tanjug/AP

Mikel (39) ubijen je u sredu uveče u Stokholmu pred svojim 12-godišnjim sinom. Muškarca, koji je rodom iz Poljske, upucao je jedan od pripadnika lokalne bande, koja po kraju prodaje narkotike. Postoji mogućnost da je u pitanju i maloletna osoba.

Do ubistva je došlo u trenutku kada je Mikel sa sinom išao na bazen. Prethodno je ubijeni nekoliko puta zvao policiju zbog klinačkih bandi koje se okupljaju u kraju i prodaju tu drogu. Zabrinut što mu sin odrasta u takvom okruženju, apelovao je na policiju da češće obilazi kraj i da hapsi dilere.

Kobne srede, dok je sa sinom prolazio kroz jedan od tunela, na putu ka bazenu, naleteo je na nekoliko pripadnika bande. Navodno je ušao u verbalni okršaj sa njima, a potom je jedan od članova bande potegao pištolj i uperio mu u glavu. Mikel je pokušao da mu odgurne ruku i otme oružje, kada je pištolj opalio. Mikel se krvav sručio na pod, dok je njegov sin sve zaprepašćeno gledao.

Prema navodima švedskih medija, za ovaj zločin još niko nije uhapšen. Mikelovo ubistvo do srži je potreslo čitavu naciju, a oglasio se i sam premijer.

"Još jedna linija je pređena. Ovo je nehumano, životinjsko ponašanje, to ne smemo da dozvolimo", rekao je premijer Švedske Ulf Kristerson komentarišući zločin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA