Vreme čitanja: oko 1 min.

Krvoproliće u Memfisu: Policajac i osumnjičeni ubijeni u žestokoj pucnjavi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Memfis: Policajac i osumnjičeni mladić ubijeni u razmeni vatre

  • 0
Memfis, policija Foto: Tanjug/AP

Policajac i 18-godišnji osumnjičeni mladić su ubijeni u razmeni vatre u kojoj su ranjena još dva policajca i jedan 17-godišnjak danas u Memfisu, u američkoj saveznoj državi Tenesi.

Policajske snage Memfisa odgovorile su oko 2 sata ujutro na dojavu o sumnjivom vozilu, izjavila je privremena šefica policije Si Džej Dejvis na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da kada su se policajci približili, putnici u vozilu su pucali na njih, a policajci su uzvratili i tada su upucana tri policajca i dva osumnjičena.

Jedan osumnjičeni je pobegao automobilom, a policija ga je pratila sve dok se vozilo nije zaustavilo nekoliko blokova dalje, prenosi AP.

Dejvis je takođe saopštila da je jedan osumnjičeni odmah priveden, a da je drugi pronađen u blizini.

Jedan od upucanih policajaca, Džozef Mekini, je ubijen, dok se drugi nalazi u bolnici i njegovo stanje ne smatra se kritičnim.

Trećem povređenom policajcu pomoć je ukazana na licu mesta, dodala je Dejvis.

Dvojica osumnjičenih, 18-godišnjak koji je upravljao vozilom i 17-godišnjak, prebačeni su u bolnicu u kritičnom stanju, gde je stariji mladić preminuo.

Dejvis je naglasila da nije poznato šta je podstaklo poziv o sumnjivom vozilu.

''Muškarci i žene iz policijske uprave u Memfisu su povređeni. Kao šeficu policije, ovo me je pogodilo. I još jednom, besmislene smrti u našoj zajednici od nasilja iz oružja. Danas smo ovde ne samo da razgovaramo o onome što se dogodilo, već da uputimo apel našoj zajednici da nasilje oružjem mora da prestane'', istakla je Dejvis.

Iz policije je saopšteno da su kontaktirani tužioci, kao i da će slučaj ispitati Istražni biro Tenesija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA