Vreme čitanja: oko 2 min.

Šok u maloj zajednici: Tinejdžer ubijen dok je štitio devojku od momaka koji su je pratili

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obojica 15-godišnjaka koji su napali dečaka optuženi su kao odrasli

  • 0
Bobby Maher Foto: gofundme.com

Dečak iz Vajominga star 14 godina ubijen je u nedelju dok je pokušavao da zaštiti svoju devojku i njenu prijateljicu od dvojice tinejdžera koji su ih pratili po tržnom centru, javlja Huffington Post.

Bobi Mejher identifikovan je od strane porodičnog prijatelja na GoFundMe kao žrtva sukoba sa dvojicom petnaestogodišnjaka u tržnom centru Istridž u Kasperu.

Prema dokumentima koje navodi lokalna televizijska stanica KCWY, jedan od dečaka optužen je za ubistvo, zaveru za izvršenje ubistva, težak napad, nasilje i krađu. Drugi petnaestogodišnjak optužen je za zaveru za izvršenje ubistva prvog stepena, teški napad i nasilje, kao i za krađu manje vrednosti. Obojica su optužena kao odrasli, navodi Casper Star-Tribune.

Mejhera su pronašli policajci koji su reagovali na poziv o maloletniku bez svesti ispred tržnog centra u nedelju u 13.40 po lokalnom vremenu. Dečak je bio uboden dva puta, prema sudskim spisima.

Prema izveštaju televizijske stanice KCWY, nekoliko odraslih osoba u tržnom centru počelo je da pruža prvu pomoć dečaku pre nego što je policija stigla.

Mejherov prijatelj rekao je policajcima da ga je devojka nazvala i rekla da ih dva tinejdžera prate po tržnom centru, prema lokalnim novinama Cowboy State Daily.

Mejher je rekao svojoj devojci i njenoj prijateljici da odu u tržni centar gde je mislio da će biti bezbedne, rekao je dečakov prijatelj policajcima. Prijatelj je policajcima rekao i da su dva dečaka hodala ispred devojaka kada su stigli i pokušavali da ih navedu da izađu iz tržnog centra.

Dok su izlazili, Mejher je nastavio da govori dečacima da odu, ali kada su izašli napolje jedan od tinejdžera ga je oborio na zemlju, a drugi ga je potom ubo kuhinjskim nožem, rekao je Mejherov prijatelj policajcima.

"Sve se dogodilo tako brzo," rekao je prijatelj.

Video snimak koji se navodi u sudskim spisima navodno prikazuje jednog od osumnjičenih kako izaziva tuču tako što govori Mejheru da ga udari, ali je Mejher to odbio i otišao.

Osumnjičeni, koje je policija identifikovala kao Dominika Antonija Ričarda Harisa i Džereta Džozeflija Sebastijana Planketa, nosili su maske nalik balaklavi.

Policija je došla do dva osumnjičena nakon što je ispitala svedoke. Osumnjičeni su navodno priznali da su ukrali noževe iz jedne prodavnice pre incidenta.

Haris je navodno rekao detektivima da ga Mejher nije udario. Planket je navodno rekao policajcima da mu je Mejher rekao da spusti nož, ali mu je on odgovorio: "Ne borim se pošteno."

Prema saopštenju za medije koje je u sredu objavila Policijska uprava Kaspera, osumnjičeni su uhapšeni u roku od nekoliko minuta od početka istrage, dodajući da nema dokaza da je zločin povezan sa bandama.

Prijatelj porodice koji je pokrenuo GoFundMe kampanju opisao je nastradalog dečaka kao "neverovatnog sina, brata, prijatelja i saigrača" koji iza sebe ostavlja roditelje i tri brata.

"Bobi je voleo svoju porodicu i ne samo što je bio neverovatan dečak u školi, već i uopšte. Imao je tako neverovatnu strast prema igranju košarke. Uništeni smo i više nikada nećemo biti isti bez njega", navodi se u apelu za pomoć dečakovoj porodici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA