Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčica (14) otišla u školu, ali se nije vratila kući, 13 godina kasnije stigao je šokantan poziv

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je saopštila da "ovaj slučaj može konačno biti zatvoren", kao i da je istraga donela "olakšanje za porodicu"

  • 1
forenzika, forenzičari, uviđaj, istraga, policija, hornika, policija, inspektori, ubistvo Foto: Shutterstock

Istražitelji takozvanih hladnih slučajeva, odnosno onih od čijeg je početka prošlo mnogo vremena bez otkrivanja bitnih informacija zbog čega su u međuvremenu arhivirani kao nerešeni, ponovo su započeli potragu za dugo nestalom tinejdžerkom iz Teksasa, a zatim su dobili šokantan telefonski poziv od žene koja živi na drugom kraju SAD, piše Fort Worth Star-Telegram.

Džesika Delgadilo 2010. imala je 14 godina kada je otišla u školu i nikada se nije vratila kući, saopštila je policija Amarilja Amarillo-Globe News-u 11. aprila. Njena porodica prijavila ju je kao nestalu, vlasti su tragale i istraživale, ali su tragovi presušili i ona nikada nije pronađena.

"Slučaj nestanka Džesike bio je revnosno obrađivan od strane mnogih istražitelja tokom desetogodišnjeg perioda", rekli su iz policije.

Ali, potraga za devojčicom ponovo je počela 2023. godine, ubrzo nakon što je policija formirala novo Odelenje za hladne slučajeve. Izabrana su tri nerešena slučaja nestalih osoba, a među njima je bio i slučaj Džesike Delgadilo.

Detektivi su stupili u kontakt s Nacionalnim centrom za nestalu i zlostavljanu decu radi pomoći, a dva člana počela su da rade s policijom, pretražujući slučajeve i deleći informacije na društvenim mrežama, rekli su istražitelji.

Zatim, u novembru, detektivi su dobili poziv od žene koja je rekla da je Delgadilo. Čula je da je traže, rekla je, dodajući da sada živi na istočnoj obali.

Istražitelji su uzeli DNK uzorke i potvrdili da je žena koja ih je pozvala tvrdeći da je Džesika Delgadilo zaista ona. Sada je odrasla osoba i živi veoma daleko od svog nekadašnjeg doma, saopštila je policija.

Zatražila je od policije da ne deli s javnošću šta joj se dogodilo ili gde je završila i kako. Ali, policija je saopštila da "ovaj slučaj može konačno biti zatvoren", kao i da je istraga donela "olakšanje za porodicu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA