Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika većina nastavnika u SAD zabrinuta je zbog mogućnosti pucnjave u školi

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polovina nastavnika smatra da bi policajci ili naoružano obezbeđenje u školama mogli da spreče pucnjavu

  • 0
škola Amerika Ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Velika većina nastavnika u školama u SAD zabrinuta je da će se u njihovoj školi desiti pucnjava, preneo je danas Rojters. U anketi istraživačkog centra Pev navodi se da je oko polovina nastavnika barem donekle zabrinuto, a da je njih 18 odsto izuzetno ili veoma zabrinuto zbog mogućnosti pucnjave u njihovoj školi, prenosi Rojters.

Istraživanje, sprovedeno od 17. oktobra do 14. novembra 2023. godine, pokazalo je da je 31 odsto nastavnika u gradskim školama imalo blokadu zbog upotrebe oružja tokom školske 2022-23. godine,odnosno oko 10 odsto više od nastavnika u prigradskim i seoskim školama.

Samo tri od 10 nastavnika su istakla da je njihova škola uradila odličan ili veoma dobar posao pripremajući ih za mogućnost pucnjave, pokazalo je istraživanje.

Više od tri petine ispitanih nastavnika reklo je da bi poboljšani rad na mentalnom zdravlju i lečenju dece i odraslih bili izuzetno ili veoma efikasni u sprečavanju pucnjave.

Polovina nastavnika smatra da bi policajci ili naoružano obezbeđenje u školama mogli da spreče pucnjavu.

Više od četvrtine nastavnika koji su skloni Republikancima i samo tri odsto onih koji su skloni Demokratama smatra da bi dopuštanje nastavnicima i školskom osoblju da nose oružje bilo veoma efikasno u zaustavljanju pucnjave u školama.

Kontrola oružja i bezbednost u školama među glavnim su političkim i društvenim pitanjima u SAD.

U periodu između 2021. i 2023. godine bilo je 912 pucnjava u školama, što je više od tri puta više nego u bilo kom drugom trogodišnjem periodu u poslednjih 40 godina, navodi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA