Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija u Turskoj: Jedna osoba poginula, sedam povređeno, oko 200 zaglavljeno zbog nesreće na žičari

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Helikopteri opremljeni sredstvima za noćno osmatranje pozvani su da spasu 184 osobe koje su još bile zarobljene u kabinama žičare

  • 0
Nesreća žičara Antalija Turska Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jedna osoba je poginula, sedam je povređeno, a skoro 200 osoba je ostalo zarobljeno u vazduhu kada je pilaon koji podržava žičare kolabirao van turskog turističkog grada Antalije, javlja The Guardian.

Helikopteri opremljeni sredstvima za noćno osmatranje pozvani su da spasu 184 osobe koje su još bile zarobljene u kabinama žičare, izjavio je gradonačelnik Antalije Muhitin Boček u saopštenju kasno u petak.

"Naše specijalizovane ekipe su ovde. Ako Bog da, spasićemo sve u kratkom vremenu", rekao je Boček.

Smrt i povrede dogodile su se kada je jedna od kabina u sistemu žičare na trasi Sarisu-Tunektepe pala u stenovito područje pošto je pilon kolabirao, rekao je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Nesreća na žičari kod Antalije Nesreća na žičari kod Antalije Foto: Tanjug/AP

Pet osoba koje su bile u kabini evakuisane su helikopterom, dok su dve još čekale da budu prebačene, objavio je on na platformi X.

Oko 110 pripadnika hitnih službi poslato je na mesto nesreće, rekao je Jerlikaja, dok su dodatni specijalizovani planinari poslati iz drugih delova Turske.

Grupa od 10 opozicionih poslanika takođe je krenula na mesto nesreće da "detaljno istraže nesreću", rekao je Ozgur Ozel, predsednik opozicione Republikanske narodne partije (CHP).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA