Vreme čitanja: oko 1 min.

Biblijsko upozorenje Rusije Finskoj: "Ako ovo dozvolite, suočićete se sa vojno-tehničkim kontramerama"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponavljajući stav Kremlja, Jermakov kaže da je rukovodstvo Finske odbacilo ono što je garantovalo mir i stabilnost, odnosno vojnu neutralnost

  • 2
Nuklearno oružje rakete Rusija rusko Foto: Tanjug/AP

Finska će se suočiti sa ruskim "potpunim vojno-tehničkim kontramerama" ako dozvoli da se nuklearno oružje transportuje na njenom tlu, zapretio je visokorangirani diplomata ruskog ministarstva spoljnih poslova.

"Takve namere se mogu oceniti koristeći biblijski tekst kao pomoć: Ne znaju šta rade", rekao je Vladimir Jermakov, šef odeljenja nadležnog za kontrolu naoružanja u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, u intervjuu za državnu novinsku agenciju Tass.

"Bez obzira na to da li finske vlasti znaju šta rade, moraju se suočiti sa vojno-tehničkim kontramerama Rusije", dodao je Jermakov.

Jermakov je optužio Finsku i druge zemlje NATO-a da iskorišćavaju rusku "umerenost".

Prema rečima ruskog diplomate, "svaki razuman gledalac" je svestan da Rusija nije pretila Finskoj pre članstva u NATO.

Ponavljajući stav Kremlja, Jermakov kaže da je rukovodstvo Finske odbacilo ono što je garantovalo mir i stabilnost, odnosno vojnu neutralnost.

Jermakov u intervjuu tvrdi da Finska trenutno razgovara o mogućnosti stvaranja pretnji Rusiji uz pomoć nuklearnog oružja.

Međutim, prema važećim finskim zakonima, zabranjen je transport nuklearnog oružja kroz zemlju ili njegovo unošenje u zemlju.

Kao kontrameru, zapretio je da će Rusija svojim legalnim ciljevima uništenja dodati mesta iz Finske.

"Malo je verovatno da će se bezbednost povećati kada se na kartama ruskog generala pojave znaci, što znači da su objekti na finskoj teritoriji uključeni u spisak legalnih ciljeva za uništenje u neposrednoj vojnoj konfrontaciji između Rusije i NATO. Dobijate ono što naručite", zaključio je Jermakov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    13. april 2024 | 19:42

    Nije Rusiji lako,podmukla GIBET iz udruzene genocidne organizacije NATO bi da opkoli veliku RUSIJU i da se domogne svih rudnih bogastava naravno uz unistenje pravoslavlja i svih svetih vrijednosti kao sto je vjera , porodica , iskrena prava ljubav a ne samo intresi . E pa nece se dati, nijesu ni oni veslo sisali po cijenu unistenja ljuckog roda. Što cu da uzivam na onom svijetu kad ne bude Britanije i Amerike. ZIVJELA VELIKA R U S I J A !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA