Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin, član ulične bande, nabavljao eksploziv za napade, terao devojku na prostituciju: Još je na slobodi

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"The United Tribunes", čiji je član bio i Srbin, bili su jedna od najmoćnijih grupa u rokerskom svetu. Njihova mreža se protezala od Švedske do Italije, od Turske do Švajcarske. Grupa je i danas aktivna, posebno u Bosni

  • 0
United Tribuns Foto: PETER ENDIG / AFP / Profimedia

Srbinu, koji je bio član jedne od najozloglašenijih uličnih bandi u Evropi, počinje suđenje na sudu u Švajcarskoj. On je optužen da je nabavljao eksploziv za napade, dilovao kokain i terao siromašnu Mađaricu na prostituciju. Slučaj nudi redak uvid u organizovani kriminal.

"The United Tribunes" su bili jedna od najmoćnijih grupa u rokerskom svetu. Njihova mreža se protezala od Švedske do Italije, od Turske do Švajcarske.

Članovi - uglavnom oni sa borilačkim veštinama i izbacivači balkanskog porekla - bili su duboko u močvari organizovanog kriminala. Vodili su krvave sukobe sa rivalskim grupama, prodavali drogu i ponašali se kao makroi.

Pre nešto više od godinu dana, nemačka država je zadala veliki udarac bandi: elitna policija upala je u 50 njihovih baza, a Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu grupu širom zemlje.

Srbin (35) je tada već bio u zatvoru 236 dana. Srbin iz švajcarskog kantona Šafhauzen bio je stalni član "The United Tribunes". Prema istražiteljima, on je nabavljao eksploziv za napade, dilovao kokain i terao siromašnu Mađaricu na prostituciju.

Rokeri su hteli da dignu automobil u vazduh

Za nedelju dana balkanski roker će morati da odgovara pred Saveznim krivičnim sudom u Belinconi u Švajcarskoj. Optužnica, u koju je imao uvid Blick, nudi redak uvid u brutalne postupke ove bajkerske grupe. Grupa je i danas aktivna, posebno u Bosni.

Kriminalna karijera Srbina počela je 2015. godine. Tada je u Francuskoj nabavio eksploziv, koji je prvo uskladištio u garaži u Šafhauzenu, a kasnije predao članovima bande u južnoj Nemačkoj.

Kako je saopštilo federalno tužilaštvo, planirali su da dignu u vazduh automobil neprijateljskog vlasnika diskoteke. Blick piše da je njihova deviza bila: "Bože, čuvaj nas od prijatelja, jer sa dušmanima možemo sami da se izborimo".

Mađarica morala da se prostituiše

Od 2019. godine, Srbin i njegov saučesnik su navodno naterali siromašnu Mađaricu na prostituciju. Žena, koja nije razumela nemački i živela je u stanu punom smeća bez struje i vode u svojoj matičnoj zemlji, morala je da opslužuje klijente u kantonu Cirih.

Balkanski roker ih je, prema optužnici, pratio i određivao lokaciju, vreme i obim. Srbin i njegov saučesnik su deo prihoda stavili u svoj džep.

Njih dvoje su tražili da Mađarica ne odbija nijednu mušteriju i da nastavi da radi kao prostitutka i tokom menstruacije uprkos bolovima i grčevima.

Prema istražiteljima, morala je da ubaci dva sunđera u vaginu kako mušterije ne bi primetile krvarenje, prenosi Blick. Srbin joj je pretio da će je prebiti ako ne posluša.

Balkanski roker bi trebalo da bude kažnjen i zbog posedovanja nasilnih slika, pornografije i zbog toga što je nezakonito primao socijalnu pomoć.

Federalno tužilaštvo se još nije izjasnilo o kaznama koje traži za ove prekršaje.

Srbin je trenutno slobodan, ali to bi uskoro moglo da se promeni, piše švajcarski medij.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA