Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžeri uhapšeni u Švajcarskoj zbog sumnje da su povezani sa IS: Pripremali ubistvo?

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžeri su osumnjičeni za umešanost ili podršku zabranjenoj terorističkoj organizaciji IS, kao i za pripremanje dela ubistva sa predomišljajem

  • 0
Policija, Švajcarska Foto: HOT SHOTS / Alamy / Profimedia

Dvojica tinejdžera u kantonu Šafhauzen na severu Švajcarske uhapšena su pod sumnjom da podržavaju terorističku organizaciju Islamska država (IS).

Uhapšeni su 15-godišnji švajcarski državljanin i 16-godišnji Italijan, saopštilo je danas javno tužilaštvo u Šafhauzenu, a cilj istrage je, kako se navodi, da se utvrdi da li su osumnjičeni planirali napade upotrebom eksploziva, prenosi Svis info.

Tinejdžeri su osumnjičeni za umešanost ili podršku zabranjenoj terorističkoj organizaciji IS, kao i za pripremanje dela ubistva sa predomišljajem.

Kako je saopštilo javno tužilaštvo, istražuju se i veze sa hapšenjima u Nemačkoj.

Dvojica mladića privedena su tokom uskršnjeg vikenda u kantonu Šafhauzen, rekao je javni tužilac Peter Stiher za švajcarsku novinsku agenciju Kejston-SDA.

Pre hapšenja, vlasti su bile u kontaktu sa švajcarskim saveznim obaveštajnim službama, kao i Kancelarijom državnog tužioca (OAG) Švajcarske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA