Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je mama heroj koja je umrla dok je pokušavala da zaštiti bebu: Napadač povredio i njenu 9-mesečnu ćerku

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aš je umrla kao heroj - u poslednjim sekundama svog života sačuvala je svoju devetomesečnu ćerku Herijet tako što ju je bacila dvojici potpunih stranaca

  • 0
Ash Good Sidnej napad žrtve Foto: Instagram/ _ashgood_

Mama Aš Gud (38) identifikovana je kao jedna od šestoro žrtava koje je ubio napadač u tržnom centru u Sidneju, preneli su australijski mediji.

Majka je navodno prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa, dok je njena mala ćerka teško povređena u napadu na tržni centar.

Aš je umrla kao heroj - u poslednjim sekundama svog života sačuvala je svoju devetomesečnu ćerku Herijet tako što ju je bacila dvojici potpunih stranaca. Jer je napadač povredio i nju i njeno dete.

"Bila si anđeo, dobra duša. Voleo sam da provodim vreme sa tobom. Molim se da tvoja devojčica prođe kroz sve ovo", oprostio se jedan prijatelj od nje.

Muškarci koji su uzeli bebu rekli su da im je majka bacila dete, koje je takođe bilo povređeno.

Krv joj je izlazila iz usta, rekao je jedan od njih za 9News.

"Držao sam bebu, izgledala je prilično loše", rekao je on.

Kako su rekli, uzeli su odeću i pokušali da joj zaustave krvarenje.

"Samo smo vikali da uzmemo odeću, majice i da nam pomognu da zaustavimo krvarenje bebe. Bilo je puno krvi na podu. Nadam se da je beba dobro", rekli su oni juče nakon napada.

Policija je danas saopštila da je Džoel Koči (40) odgovoran za napad na tržni centar Vestfild u Bondi Džankšn u subotu, nedaleko od svetski poznate plaže Bondi.


Pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa Entoni Kuk rekao je na konferenciji za medije da Koči pati od neutvrđenih problema sa mentalnim zdravljem i da se napad ne tretira kao teroristički akt.

"Nastavljamo da radimo na profilisanju počinioca, ali je u ovoj fazi vrlo jasno da je to povezano sa mentalnim zdravljem počinioca“, rekao je Kuk, prenosi Asošiejted pres.

Napad na tržni centar, jedan od najprometnijih u zemlji, počeo je oko 15.10 časova po lokalnom vremenu.

U napadu je ubijeno šest osoba - pet žena i jedan muškarac, starosti između 20 i 55 godina, a 12 povređenih je prevezeno u bolnicu, uključujući 9-mesečno dete, čija je majka umrla tokom napada.

Dve od šest žrtava su iz inostranstva i nemaju porodicu u Australiji, rekao je Kuk u nedelju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA