≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Misija je ispunjena": Oglasio se najviši iranski general nakon napada na Izrael

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

General je tvrdio da Iran ima sposobnost da pokrene raketni i napad dronovima "desetine puta" veći od operacije u nedelju ujutro protiv Izraela, ali se uzdržao od masovnog napada i ograničio ga na kaznenu operaciju

  • 28
Iran Izrael sukob Foto: Shutterstock

Iranski vrhovni komandant rekao je da je napad njegove zemlje na izraelske ciljeve okončan pošto je operacija postigla svoj cilj.

"U ovoj operaciji korišćen je značajan broj dronova i krstarećih i balističkih projektila uz dobro osmišljenu taktiku i pravilno planiranje, pošto ni Gvozdena kupola ni protivraketni štit cionističkog režima nisu mogli da preduzmu bilo kakvu značajnu akciju protiv ove operacije", rekao je načelnik štaba iranskih oružanih snaga general-major Mohamed Hosein Bakeri.

"Svrhe operacije su ispunjene", dodao je on.

General je tvrdio da Iran ima sposobnost da pokrene raketni i napad dronovima "desetine puta" veći od operacije u nedelju ujutro protiv Izraela, ali se uzdržao od masovnog napada i ograničio ga na kaznenu operaciju.

"Njihovo (izraelsko) stanovništvo i ekonomski centri nisu pogođeni, da bi zločinačka i agresivna cionistička vojska shvatila da njihova akcija neće ostati bez odgovora. Definitivno smo spremni da branimo naše tlo i interese", rekao je general-major Bakeri.

Bakeri je za državnu TV rekao da, "ako Vašington učestvuje u bilo kom napadu na nas, mi ćemo gađati njegove baze u regionu i njihove baze će biti nesigurne".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika

    14. april 2024 | 11:56

    Sve poludelo!Milioni dolara bačeni u dim!Dronovi koštaju!A narod ćuti i trpi.

  • Gasa

    14. april 2024 | 11:57

    Koja misija,samo ste potriisili tolike dronove i rakete, od trista tek je jedna pogodila izrael,smesno.

  • Vatromet Novogodišnji

    14. april 2024 | 12:12

    Iranci su samo kao za Novu godinu ispalili vatromet a Izraelci to obarali da ne padne na zemlju,šta su time postigli Bog će ga znati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA