Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac osuđen na 50 godina zatvora: Svojoj bebi staroj 18 dana dao mleko sa antifrizom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je rekla da je otac priznao da je sipao antifriz u mleko kako bi izbegao plaćanje alimentacije

  • 0
beba, mama, mleko Foto: Unsplash

Otac iz američke savezne države Džordžije osuđen je na 50 godina zatvora  jer je pre četiri godine svojoj bebi, staroj 18 dana, dao mleko koje je prethodno otrovao antifrizom. Kertis Džek je uhapšen 16. oktobra 2020. godine nakon što se njegova ćerka razbolela i posle analiza u bolnici bila je pozitivna na etilen glikol — hemikaliju koja se nalazi u antifrizu.

Istražitelji su rekli da je Džek uzeo flašice sa majčinim mlekom od detetove majke dve nedelje ranije dok je bila hospitalizovana nakon što je rodila njihovo dete.

- Nakon što je majčino mleko dao baki deteta, koja je takođe brinula o ženinoj drugoj ćerki, dete se u roku od 24 sata ozbiljno razbolelo, te se sumnjalo da je otrovano. Džek je detektivima policije u Južnom Fultonu priznao ja de dodao antifriz u majčino mleko - navodi policija u saopštenju na društvenim mrežama.

Policija je rekla da je Džek priznao da je sipao antifriz u mleko svoje novorođene ćerke kako bi izbegao plaćanje alimentacije.

- Tokom suđenja, tužilac je predstavio svedočenja detetove majke, bake, službenika policije i medicinskih stručnjaka, uključujući demonstraciju koliko je lako bilo otrovati majčino mleko -  saopštila je policija Južnog Fultona.

Automobilski antifriz, čak i ako se proguta u malim količinama, izuzetno je toksičan prema. Simptomi mogu uključivati pospanost, povraćanje, oštećenje bubrega i smrt.

Detetova majka je odbila da govori nakon Jackove presude, ali je rekla da je dete dobro, preneo je NBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA