Vreme čitanja: oko 1 min.

Štićenicima staračkog doma preseo ručak: Dok su jeli kroz trpezariju proterali kovčeg s njihovim prijateljem

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telo popularnog stanovnika doma navodno je odneto kroz trpezariju 1. aprila, upravo u vreme ručka, ali u pitnaju nije bila prvoaprilska šala

  • 0
Sanduk, kovčeg Foto: Shutterstock

Mrtva osoba je odneta za vreme ručka u domu za penzionere u Salcburgu, a rodbina štićenika te ustanove požalila se na nedostatak osetljivosti uprave doma, javlja austrijski Krone Zeitung.

Život i smrt su integralni života, posebno tokom uskršnjih praznika. Ali izuzetno jezive scene u domu za penzionere u Salcburgu (poznatom kao "Krone") još izazivaju negodovanje kod posetilaca i rodbine ljudi koji tamo žive, čak i nedeljama nakon Uskršnjeg ponedeljka.

"Atmosfera postala je jeziva"

Telo popularnog stanovnika doma navodno je odneto kroz trpezariju 1. aprila, upravo u vreme ručka.

"Nenadano su se otvorila vrata i atmosfera je odjednom postala jeziva. Onda su dva pogrebnika jednostavno gurnula kovčeg kroz prepunu trpezariju. Nijedna reč izvinjenja nije usledila, gotovo ste pomislili da je loša aprililska šala", rekao je jedan od svedoka ovog jezivog događaja.

Krivična odgovornost sada je prebačena na upravu doma - ali oni odbacuju kritike.

"Etički je to, naravno, katastrofa, ali komunalna pogrebna služba je pružalac usluga. Često nemamo uticaja na termin", tvrdi upravnik doma.

"U budućnosti, međutim, želimo da izbegnemo ovakve scene, jer se sektor za negu suočava sa potpuno drugačijim problemima", zaključio je on.

Snimak na kom se vidi jezivi trenutak možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA