Vreme čitanja: oko 1 min.

Jordan potvrdio da je presreo iranske dronove tokom napada na Izrael

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jordan potvrdio da je presreo iranske dronove tokom napada na Izrael

  • 0
Suhoj Su-35 Ilustracija: Pixabay

Jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi potvrdio je danas da je zvanični Aman pomagao Izraelu u presretanju dronova koje je Iran ispalio ka Izraelu tokom vikenda.

"Kad god predmeti, za koje verujemo da predstavljaju opasnost za Jordan, narušavaju naš vazdušni prostor, učinićemo sve što je u našim mogućnostima da okončamo tu pretnju i to smo uradili", rekao je Safadi za CNN.

Dodao je da je iranski napad pokazako koliko već opasna situacija na Bliskom istoku može da se pogorša.

"Stanje može da se pogorša ako se ne pozabavimo uzrokom svih ovih tenzija, a to je izraelska agresija na Gazu i kontinuirano odusstvo političke vizije", rekao je Safadi.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u, kako je naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA