Vreme čitanja: oko 1 min.

U znak zahvalnosti: Premijer ponudio australijsko državljanstvo heroju iz tržnog centra

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuzu Demijanu Gerou biće omogućeno da ostane u Australiji, najavio premijer Entoni Albaneze

  • 0
premijer Australija Entoni Albaneze Foto: Tanjug/AP

Australijski premijer Entoni Albaneze ponudio je australijsko državljanstvo Francuzu Demijanu Gerou u znak zahvalnosti zato što se suprotstavio napadaču koji je usmrtio šest osoba u tržnom centru u Sidneju! Premijer je poručio da će Gerou biti omogućeno da ostane u Australiji zbog njegovog herojskog dela.

Mediji u Australiji su Francuza prozvali "čovek prepreka", nakon što je on stao na put Džoelu Kaučiju na pokretnim stepenicama sprečivši ga da dođe do dela tržnog centra gde se nalazio veliki broj dece u tržnom centru Vestfild. Kauči je nožem usmrtio pet žena i pripadnika obezbeđenja pre nego što ga je ubila policajka. Kako je preneo Dejlimejl, Gerou australijska viza ističe za mesec dana i pokrenuta je peticija da mu se dodeli australijsko državljanstvo.

- Imam sledeće da poručim Demijanu Gerou, koji ima problema sa vizom. Dobrodošao si ovde. Možeš da ostaneš koliko god hoćeš. On je neko za koga bismo voleli da postane australijski državljanin iako bi to naravno bio gubitak za Francusku. Zahvaljujemo mu na velikoj hrabrosti. To govori puno o prirodi humanosti. U teškim trenucima kada neko ko nije državljanin ove zemlje hrabro stane na stepenice i zaustavi napadača da dođe do drugog sprata - rekao je Albaneze.

Sam Gero je bio sa drugarom u teretani kada se dogodio napad.

- Pokušali smo da uhvatimo napadača ali on je otišao na donji sprat. Nismo razmišljali, bili smo pod adrenalinom. Oči napadača su bile prazne, kao da nije bio prisutan - rekao je Gero za australijske medije.

On je učestvovao u poteri za napadačem zajedno sa policajkom Ejmi Skot, koja je na kraju i usmrtila monstruma.

- Ona je pravi heroj, a ne ja. Ona je obavila posao - dodao je Francuz.

(Telegraf.rs/Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA