Vreme čitanja: oko 1 min.

Frka i panika u Montani: Slonica pobegla iz cirkusa, pa se prošetala gradom!

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viola ima 58 godina i poreklom je iz Azije, ovo joj je treći put da pobegne iz cirkusa

  • 1
Usamljeni slon Elephant Kaavan Kambodža Cambodia Foto: Profimedia/Xinhua News

Žitelji gradića Bute u Montani bili su svedoci nesvakidašnjeg prizora kada je njihovim mestm proštao slon koji je pobegao iz cirkusa! Frika i panika nastupili su kada je slon bez problema prošetao pored benzinske pumpe, parkinga i lokalne kockarnice dok su začuđeni prolaznici brže bolje mobilnim telefonima snimali njegov podvig.

Naučnici tvrde da slonovi nikad ne zaboravljaju, a čini se da neće ni žitelji ovog grada imajući u vidu da su slonovi egzotične životinje u ovom gradu na severozapadu Sjedinjenih Država. Slonica čije je ime Viola uspela je da pobegne iz cirkusa Džordan, koji je na turneji po Montani od početka aprila. Vozači su snimali mobilnim telefonima slonicu za kojom su u panici tržali zaposleni u cirkusu noseći dugačak štap.

Slonica je uspela da se provuče pored automobila na putu i uputila se ka parkingu nedaleko od pumpe pre nego što se domogla naseljenog dela grada gde je konačno uhvaćena, prenao je NBC Montana. Slonica nije povređena u neočekivanoj šetnji, a nije pričinila nikakvu materijalnu štetu. Lokalni novinar DJ Bauer je na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru objavio da Viola ima 58 godina i da je poreklom iz Azije. Pobegla je prilikom kupanja kada se uplašila naglog kočenja kamiona.

Na internet stranici cirkusa Džordan navodi se da za danas imaju dva zakazana nastupa u gradu, jedan popodne i drugi uveče.

Organizacija za zaštitu prava životinje PETA navela je da se prema slonici Violi ne postupa humano i da je onda do sada bežala u tri navrata - 2010, 2014. i 2021. godine.

(Telegraf.rs/Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    17. april 2024 | 14:53

    U ovome gradu Bute, ima prelepa nasa crkva, koja je stara preko 100 godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA