≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak odrona na luksuznoj lokaciji gde se grade kuće vredne milione: Stanovnici apeluju da se sve obustavi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon najnovijeg odrona, oni su sada pozvali Savet Kornvola da u potpunosti zaustavi razvoj, tvrdeći da je "apsolutno čudo" kako niko nije umro

  • 0
Save Whipsiderry Cliffs Foto: Benjamin Gilbert / imago stock&people / Profimedia

Hiljade tona stena palo je niz liticu visoku 60 metara na plaži Vipsajderi, mestu gde se ranije nalazio hotel Paradajz, u engleskom Kornvolu.

Dramatični video-snimci pokazuju masivni odron pored luksuznog gradilišta koji je namenjen za izgradnju sedam novih kuća u vrednosti od 7 miliona funti.

Stanovnici su u novembru prošle godine upozoreni da se drže podalje od ovog mesta jer se očekivalo da će pasti "mnogo više" stena nego što je to bio slučaj tada.

U međuvremenu, Living Kuarter Properties ima dozvolu za izgradnju sedam kuća od milion funti na mestu sa kog se pruža predivan pogled, ali aktivisti se već dugo bore protiv tog predloga i čak su održali uspešne proteste na lokaciji.

Nakon najnovijeg odrona, oni su sada pozvali Savet Kornvola da u potpunosti zaustavi razvoj, tvrdeći da je "apsolutno čudo" kako niko nije umro.

Ranije ovog meseca, Living Kuarter Properties je podneo planove za dodavanje potpore i mreža na liticama koje bi pomogle u njihovoj stabilizaciji, ali se taj predlog još uvek razmatra.

Oni su u poslednjem obraćanju tvrdili da je litica "stabilnija" nego ranije.

Međutim, kampanja Save Vhipsiderri Cliffs kaže da bi najnoviji incident, koji se dogodio 13. aprila, trebalo da stavi tačku na sve planove vezane za izgradnju.

"Došlo je do još jednog kolapsa u Vhipsideriju. Samo dve nedelje nakon što je programer podneo izveštaj u kojem se kaže da je litica "daleko stabilnija" nego što se ranije mislilo, stena se urušila", navodi se u objavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA