≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strašne oluje zahvatile Pakistan i Avganistan: Poginulo gotovo 140 ljudi

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obilan sneg i kiša proteklih meseci u Avganistanu prouzrokovali su veliku štetu i brojne žrtve nakon neobično blage zime

  • 0
Pakistan Poplave u Pakistanu Tranjug/AP

Broj poginulih u snažnim olujama u Avganistanu i Pakistanu popeo se na najmanje 137 u proteklih nekoliko dana, a u nekim područjima meteorolozi najavljuju još obilnije padavine. Poginulo je najmanje 67 ljudi u Pakistanu, objavilo je danas državno telo za kontrolu katastrofa, usred neuobičajeno obilne kiše za ovo doba godine.

U južnom gradu Karačiju proglašeno je vanredno stanje. Grad je posebno osetljiv na oluje zbog loše infrastrukture. U susednom Avganistanu je poginulo oko 70 ljudi, a 56 ih je povređeno u obilnim kišama i poplavama širom zemlje. Oštećeno je 2.627 kuća, saopštilo je danas Nacionalno telo za katastrofe.

Ekstremne vremenske neprilike su u porastu usled klimatskih promena. Obilan sneg i kiša proteklih meseci u Avganistanu prouzrokovali su veliku štetu i brojne žrtve nakon neobično blage zime.

Ekstremni vremenski događaji poput poplava i suša u porastu su u Avganistanu i Pakistanu zbog klimatskih promena, upozoravaju meteorolozi. Pogođen decenijama sukoba, Avganistan ima ograničene mogućnosti za ublažavanje negativnog učinaka klimatskih promena.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA