Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanska policija uhapsila najtraženijeg američkog begunca na Trgu Sv. Petra: Kod sebe imao tri noža

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je privukao sumnju policije koja ga je privela i utvrdila da nosi noževe dugačke 20 centimetara

  • 0
Italijanska policija, Karabinjeri Foto: Marko Jovanović

Italijanska policija uhapsila je "najtraženijeg" američkog begunca prošle nedelje koji je nosio tri skrivena noža na prepunom Trgu Svetog Petra ispred Vatikana, izjavio je danas izvor iz pravosuđa. Begunac, koji se sada nalazi u pritvoru, zove se Mojzes Tedžada i jedinica za istrage zatvorske službe države Njujork ga opsuje kao nasilnu osobu.

On je na listi najtraženijih lica tog odeljenja.

Italijanski dnevnik "Republika", prvi je javio da je Tedžada uhapšen, a potom je to potvrdio i izvor iz pravosuđa.

On je privukao sumnju policije koja ga je privela i utvrdila da nosi noževe dugačke 20 centimetara. Trg Svetog Petra bio je ispunjen vernicima i turistima dok je papa Franja imao opštu audijenciju tog dana, u sredu 10. aprila. Za sada se ne zna da li je Tedžada, koja je je bio osuđen za pljačku i otmicu, predstavljao bilo kakvu pretnju papi Franji.

Istražitelji su otkrili da je on nedavno stigao u Rim iz Moldavije, pošto je prethodno boravio u Ukrajini. On je rekao istražiteljima da je bio u Ukrajini od 2022. godine gde se borio protiv ruskih snaga, objavila je "Republika". Italijanske vlasti sada čekaju da američke vlasti odluče da li će tražiti njegovu ekstradiciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA