Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubistvo mlekadžije od pre 56 godina konačno rešeno: Evo šta se desio sa veteranom iz Drugog svetskog rata

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sin žrtve, Leri Grejem, koji je imao 16 godina kada je njegov otac ubijen, rekao je da mu je rešenje slučaja donelo pomešane emocije

  • 0
Hiram Ros Grejem Hiram Ross Grayam veteran mlekar Foto: Indian River Co Sheriff's Office

Tek pedeset šest godina nakon što se mlekar iz Floride nije vratio kući posle obavljanja svojih ruta, njegovo ubistvo je rešeno, čime je zatvoren najstariji nerešeni slučaj u istoriji Kancelarije šerifa okruga Indijan River, piše CNN.

Pojava dve osobe koje tvrde da im je osumnjičeni priznao zločin pomogla je istražiteljima da utvrde ko je ubio Hirama Rosa Grejema, odlikovanog veterana Drugog svetskog rata, koji je, prema izjavi šerifa, upucan 11. aprila 1968. dok je bio na poslu.

Sin žrtve, Leri Grejem, koji je imao 16 godina kada mu je otac ubijen, rekao je da mu je rešenje slučaja donelo pomešane emocije.

"To je devastiralo moju porodicu i nateralo me da zaista vodim život u javnoj bezbednosti i radim kao foto-novinar takođe", rekao je Leri Grejem.

Hiram Grejem, 47-godišnji oženjeni otac troje dece iz Vero Biča koji je bio odlikovan Purpurnim srcem, poslednji je viđen kako razgovara sa dvojicom muškaraca koji su potom ušli u njegov kamion, rekao je šerif Erik Flauers.

Svedok je rekao "da je gospodin Grejem razgovarao s njima i najavio da će se uskoro vratiti", dodao je Flauers. Narednog dana, Grejemovo telo i kamion su pronađeni u šumovitom području, a scena je, kako je istakao šerif "bila zastrašujuća".

"Do aprila 1974. sprovedeno je 16 odvojenih istraga, u pokušaju da se slučaj reši", rekao je Flauers.

Godine 2006. slučaj je ponovo otvoren na zahtev članova porodice. Nakon što su se oglasili za medije, osumnjičeni za ubistvo Tomas Džej Vilijams napisao je pismo uredniku lokalnih novina tvrdeći da je bio optuživan za to ubistvo, ali da nema veze sa zločinom, rekao je Flauers.

"U tom trenutku, nije bio na radaru nikoga. Nekako se umešao u zločin i postao je osumnjičen", rekao je Leri Grejem.

Vilijams je preminuo 2016. godine, ali su dve osobe pre njegove smrti rekle da im je priznao da je ubio Grejema, rekao je šerif.

Kancelarija šerifa je rekla za CNN da su istražitelji u februaru 2022. dobili informaciju od osuđenika u njihovom zatvoru, a koji im je rekao da je Vilijams njemu priznao ubistvo.

"Zatvorenik je bio član Vilijamsove porodice", rekao je šerif.

Nakon što su dobili tu informaciju, detektivi su pronašli bivšu suprugu osumnjičenog, koja je takođe rekla da joj je Vilijams priznao ubistvo, rekao je Flauers.

Kancelarija šerifa napomenula je da su dve osobe koje su znale za priznanje bile nezavisni svedoci koji se nisu poznavali i koji se ranije nisu javili iz straha za svoju bezbednost, jer im je Vilijams pretio.

Svedoci su rekli da je osumnjičeni bio hapšen i osuđivan nekoliko puta zbog drugih dela, dodala je kancelarija šerifa.

"Verujemo da je Tomas Vilijams naš strelac u ovom slučaju... ali znamo da još jedna osoba zna šta se dogodilo tog dana. Znamo ko je on i želimo da neko iz zajednice izađe s više informacija o tome", rekao je Flauers.

Kancelarija šerifa je rekla da su razvoji u slučaju "ubistva mlekara" "zvezde nade za porodice poput Grejemovih, osiguravajući da nijedna žrtvane bude zaboravljena i da nijedan zločin ne ostane nekažnjen".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA