Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin ispao u more štiteći tonu kokaina: Izbo i člana posade koji je drogu bacao s broda, uhapsili ga Španci

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radomir Z. je uhapšen 5. aprila, pošto je pao u more, prezhodno napavši člana posade koji je kokain pokušao da baci u vodu kada je policija opklolila njihov brod

  • 1
Droga, Španija, Foto: Policia nacional

Brod Bader III isplovio je u martu iz Kartagine natovaren stokom i sa 1.200 kilograma kokaina skrivenih negde u brodu dugom 204 metra. Među posadom bio je i srpski državljanin Radomir Z, koji nije imao nikakve veze sa održavanjem broda koji je plovio pod zastavom države Palau niti sa čuvanjem stoke.

Radomir je bio zadužen da čuva zalihe u ime istočnoevropske organizacije kojoj je poslata ova pošiljka vredna 20 miliona evra na crnom tržištu, navodi La voz de Galicia.

Bader III je prešao Atlantik da bi pristao na sledeće odredište, Egipat, nakon što je prešao Gibraltarski moreuz. Dok se približavao poluostrvu, negde između Uelve i Kadiza, krijući se, u susret mu je doplovila jedrilica. Na brodu sa drogom bila su dva muškarca iz Galicije i jedan iz Kadiza.

Radomir Z. je uhapšen 5. aprila, pošto je pao u more, jer je nožem napao člana posade koji je kokain pokušao da baci u vodu kada je policija opklolila njihov brod.

Jedan od muškaraca na brodu je mislio da je rešenje za njihove probleme bilo bacanje droge u more. To je zasmetalo Radomiru Z, koji je bio zadužen da drogu čuva svojim životom. Kako se navodi, Srbin je tada napao nožem čoveka koji je bacao drogu u more. Tom prilikom zadao mu je nekoliko posekotina i udaraca, dok je vozač čamca pokušavao da pobegne policiji. Radomir je tokom borbe ispao sa čamca i završio u moru. Policija ga je odmah uhapsila, a potera za čamcem je nastavljena.

Agenti Civilne garde skupljali su bale koje su stigle do obale. Nedaleko, dvojica iz Galicije i muškarac iz Kadiza uspeli su da pristanu na kopno, iskrcjui čamac sa skoro celim zalihama i nastave da beže. Možda su mislili da ih niko neće identifikovati. Deset dana kasnije, prošlog ponedeljka, su uhapšeni.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak zaplene kokaina sa broda u kom je Srbin držao taoce: Ubio jednog švercera, telo bacio u more

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patricio Zanetti

    21. april 2024 | 23:56

    Ajajaj , mama mia, Srbi velika mafija.... Mnogo jaki mafiozi... Italiani mala deca za Srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA