Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelski predsednik upozorava: Evropa treba da se probudi i suoči sa pretnjom koju predstavlja Iran

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hercog je odbacio pozive lidera demokratske većine u američkom Senatu Čaka Šumera da Izrael održi nove izbore kao rešenje za politička previranja

  • 0
Isaac Herzog Isak Hercog, polaganje predsedničke zakletve, Israel President Foto: Tanjug/AP

Izraelski predsednik Isak Hercog upozorio je da bi Evropa mogla da plati visoku cenu u budućnosti, ukoliko se, kako je naveo, ne "probudi" i suoči sa pretnjom koju predstavlja Iran.

Hercog je nazvao Iran "imperijom zla" i ocenio da evropski lideri ne shvataju opasnost koju Teheren predstavlja za Bliski istok i šire.

Hercog je rekao u intervjuu za Politiko da iranska vlada obezbeđuje hiljade bespilotnih letelica koje koristi Rusija u ratu protiv Ukrajine, dok Teheran istovremeno razvija svoj program nuklearnog oružja.

Hercog je odbacio pozive lidera demokratske većine u američkom Senatu Čaka Šumera da Izrael održi nove izbore kao rešenje za politička previranja koja potresaju zemlju od napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

"Preporučio bih američkim političkim liderima da se ne mešaju u izraelsku politiku, već da prepuste izraelskim građanima i političarima da sami donesu odluku", rekao je Hercog.

Hercog je istakao da smatra da je američki predsednik Džozef Bajden veliki prijatelj Izraela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA