Vreme čitanja: oko 3 min.

Kim Kardašijan u poseti potpredsednici SAD: Rijaliti zvezda se bori za reformu pravosuđa u SAD

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Starleta i rijaliti zvezda koristi svoju popularnost kako bi istakla potrebu za reformom pravosuđa

  • 0
Kim Kardašijan Foto: Tanjug/AP

Kim Kardašijan koristila je svoju slavu u administraciji jednog predsednika SAD da istakne potrebu za reformom pravosuđa, a sada to čini i u drugoj, piše AP.

Starleta, rijaliti zvedza i preduzetnica pridružila se potpredsednici SAD Kamali Heris u četvrtak na okruglom stolu na kojem su istaknuti napori administracije na reformi pravosuđa i kako je predsednik Džo Bajden koristio svoje ovlašćenje pomilovanja, posebno za one osuđene za nenasilne droge koji su imali znatno duže kazne nego što bi mogli imati prema trenutnim zakonima.

Kardašijanova je bila redovan gost u Beloj kući tokom Trampove administracije nakon što je uspostavila partnerstvo sa tadašnjim predsednikovim zetom, Džaredom Kušnerom, koji se bavio pitanjima krivičnog pravosuđa kao delom svojih ovlašćenja, te je iskoristila svoju slavu kako bi obezbedila pomilovanja za one za koje smatra da su nepravedno zatvoreni.

Bajdenova administracija pozvala je četiri osobe koje su ranije ove nedelje pomilovane od strane predsednika, koji je oslobodio daljeg služenja zatvorskih kazni 16 osoba koje su počinile takva krivična dela, na okrugli sto sa Heris i Kardašijan.

Heris, bivša tužiteljka, rekla je grupi da je "veliki vernik u moć iskupljenja".

"To je drevni koncept koji prevazilazi religije, ali je suštinski u vezi sa razumevanjem da svi činimo greške, i za neke to može dostići nivo krivičnog dela," rekla je Heris.

"Ali, zar nije znak civilizovanog društva da dozvolimo ljudima da se vrate, i da im pružimo podršku i resurse koje su im potrebni za to?", dodala je potpredsednica SAD.

Oni koji su sedeli pored Haris, Kardašijan i Stiva Bendžamina, direktora Kancelarije za javnu angažovanost Bele kuće, uključivali su Džejsona Hernandeza, Bobija Lavrija, Džesija Mozlija i Beverli Robinson, koji su svi nedavno dobili predsedničke pomilovanja. Govorili su o uspešnim karijerama — kao što su vođenje neprofitnih organizacija i bavljenje nekretninama — i kako su bili preplavljeni emocijama kada su saznali za svoja pomilovanja ranije ove nedelje.

Mozli je govorio o novim prilikama koje su mu se otvorile sa pomilovanjem, kao što je mogućnost da se prijavi za državni posao, i rekao je da je bio "preplavljen zahvalnošću".

"Veoma sam počastvovan što sam ovde danas da čujem vaše priče," rekla je Kardašijanova grupi. "Mislim da je veoma važno da ih ističemo."

Rijaliti zvezda lobirala je kod Trampa da skrati doživotnu kaznu Alis Mari Džonson, koja je provela više od 20 godina u zatvoru zbog krivičnih dela vezanih za droge. Džonsonova je puštena na slobodu u junu 2018. godine, a kasnije, u avgustu 2020. godine, dobila je puno pomilovanje od Trampa i povratila svoja prava.

Ali u poslednje vreme, čini se da se nekada korisni odnos između Trampa i Kardašijanove ohladio.

Tramp je u jednom postu na svojoj društvenoj mreži TruthSocial prošlog novembra ismevao Kardašijanovu kao "najprecenjeniju zvezdu na svetu" na osnovu anegdota iz upravo objavljene knjige novinara ABC News Džonatana Karla.

"Ne mislim da mu se mnogo sviđam. Ali to je u redu," rekla je Kardašijan tokom intervjua sa voditeljem kasnog noćnog programa Džimijem Kimelom ranije ove nedelje.

"Mislim da je uradio neverovatne stvari u reformi pravosuđa i pustio mnoge ljude na slobodu, te potpisao neverovatan zakon — Zakon o prvoj stepenici — i to je ono na šta ću se fokusirati", dodala je ona.

Bela kuća je saopštila da je Bajden tokom svog predsedničkog mandata skratio kazne za 122 osobe i dao pomilovanja za 20 osoba koje su bile osuđene za nenasilna krivična dela. Takođe je izdao opšte pomilovanje za one osuđene za posedovanje marihuane, a za taj akt Bela kuća navodi da obuhvata desetine hiljada ljudi.

Za razliku od Bajdena, Tramp je često zaobilazio tradicionalne procese koje vodi Ministarstvo pravde pri razmatranju predsedničkih pomilovanja i pomilovanja, umesto toga impulsivno delujući na preporuke prijatelja ili poznatih ličnosti, kao i konzervativnih medija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA