≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubijena poznata influenserka ispred kuće: Svi je pamte po igranju u uskoj odeći, bila i osuđivana

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Om Fahad je postala poznata po Tik Tok video snimcima na kojima pleše uz iračku muziku u uskoj odeći

  • 0

Muškarac na motoru ubio je poznatu iračku infulenserku Om Fahad ispred njene kuće u Bagdadu, saopštili su irački zvaničnici bezbednosti, prenosi Gardijan. 

Om Fahad upucao je, za sada još uvek neidentifikovani napadač, u petak u njenom automobilu. Drugi bezbednosni izvor je rekao da se napadač pretvarao da dostavlja hranu.

Om Fahad je postala poznata po Tik Tok video snimcima na kojima pleše uz iračku muziku u uskoj odeći. U februaru prošle godine, sud ju je osudio na šest meseci zatvora zbog deljenja "video snimaka koji sadrže nepristojan govor koji podriva skromnost i javni moral".

Vlada je 2023. pokrenula kampanju za čišćenje sadržaja društvenih medija za koje je rekla da krše irački "moral i tradiciju". Osnovan je komitet ministarstva unutrašnjih poslova da pretraži Tik Tok, Jutjub i druge platforme u potrazi za klipovima koje je smatrao uvredljivim.

Nekoliko uticajnih osoba je od tada uhapšeno, navode vlasti.

Uprkos godinama rata i sektaškog sukoba od američke invazije 2003. da svrgnu Sadama Huseina, Irak se vratio u privid normalnosti. Ali građanske slobode, za žene, seksualne manjine i druge grupe, ostaju ograničene u konzervativnom društvu.

2018. godine, manekenku i influenseru Taru Fares ubili su muškarci u Bagdadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA