Vreme čitanja: oko 1 min.

U napadu terorista u Nigeriji poginule najmanje 23 osobe

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nasilje se od tada proširilo i na druge federalne države na severu Nigerije koje su na udaru naoružanih terorista i bandi.

  • 1
Nigerija, borbe, Boko Haram Foto: HO / AFP / Profimedia

Najmanje 23 pripadnika združenih nigerijskih civilnih operativnih snaga (CJTF) koje se bore protiv terorista iz grupe Boko Haram poginulo je u subotu u odvojenim napadima ekstremista i naoružanih bandi da severu Nigerije, izjavila su danas dva policijska zvaničnika.

U severoistočnoj državi Borno, srcu islamističke pobune Islamske države (ID), militanti su koristili improvizovanu eksplozivnu napravu da raznesu vozilo koje je prevozilo tim CJTF, rekao je lokalni zapovednik ovih snaga, prenosi Rojters.

Snage CJTF su formirane 2013. godine sa ciljem da se zaštite lokalne zajednice na severoistoku Nigerije i pomogne regularnoj vojsci u borbi protiv Boko Harama, a kasnije i u borbi protiv ISVAP, oružane frakcije ove terorističke organizacije.

Nasilje se od tada proširilo i na druge federalne države na severu Nigerije koje su na udaru naoružanih terorista i bandi.

"Čim je bomba eksplodirala, devetoro njih je odmah poginulo, a još dve osobe su zadobile teške povrede i odmah su odvezene u bolnicu", izjavio je Tijanima Umar, zapovednik CJTF za oblast Gambora Ngala u blizini granici sa Kamerunom.

U severozapadnoj državi Soko ubijeno je još 14 pripadnika CJTF, a nekoliko se vode kao nestali nakon jučerašnje zasede naoružanih napadača, potvrdio je britanskoj agenciji komandant lokalnog operativnog sektora CJTF Ismail Haruna.

Nigerijska vojska nije bila odmah dostupna za komentar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    28. april 2024 | 15:39

    Последњи амерички трзаји у Африци - и то ће да почисте вагнеровци.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA