≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnica krematorijuma krala delove ljudskih tela i poštom slala: Nudila na prodaju balzamovani ljudski mozak

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kendis Čepmen Skot (37) priznala je krivicu za prevoz delova tela preko državnih granica i zaveru radi izvršenja poštanske prevare

  • 1
Candace Chapman Scott Foto: Pulaski County Jail

Bivša radnica u pogrebnom zavodu u Arkanzasu priznala je krivicu za prodaju ukradenih delova tela, javlja časopis People.

Kendis Čepmen Skot (37) priznala je krivicu za prevoz delova tela preko državnih granica i zaveru radi izvršenja poštanske prevare, saopštila je kancelarija tužioca Sjedinjenih Država za Istočni okrug Arkanzasa u četvrtak.

Skotova je prvobitno optužena u aprilu 2023. za šest tačaka prevare putem elektronske komunikacije, četiri tačke poštanske prevare i dve tačke prekograničnog prevoza ukradene imovine.

Vlasti su saopštile da je Skotova radila u pogrebnom zavodu koji je pružao usluge transporta, balzamovanja i kremacije posmrtnih ostataka za Univerzitet Arkanzasa za medicinske nauke, koji je primao donirane leševe putem Programa anatomske donacije.

Vlasti su rekle da je Skotova, dok je radila u pogrebnom zavodu, stupila u kontakt sa muškarcem iz Pensilvanije u grupi na Fejsbuku o "čudnim stvarima" 28. oktobra 2021.

Prema sporazumu o priznanju krivice u koji je People imao uvid, Skotova je "predstavila sebe kao pogrebnicu u trgovačkom pogrebnom zavodu, objašnjavajući da je pogrebni zavod bio angažovan putem UAMS-a u Litl Roku za kremaciju medicinskih leševa."

Skotova je tada pitala muškarca "da li poznaje nekoga ko bi bio zainteresovan za kupovinu balzamovanog ljudskog mozga", prema sporazumu o priznanju krivice.

Vlasti su rekle da su njih dvoje tada "pregovarali o kupovini delova tela" koje je "Skotova ukrala iz UAMS-a".


Ukupno, Skotova je poslala 24 kutije sa ukradenim delovima tela iz Arkanzasa u Pensilvaniju putem pošte od 31. oktobra 2021. do 15. jula 2022, prema sporazumu o priznanju krivice.

Ona je primila 10.625 dolara za te delove tela.

FBI je izvršio pretres u domu Skotove u Litl Roku 13. jula 2022. i pronašao brojne ukradene delove tela u kutijama i kesama za smeće, uključujući ljudski mozak, srce, lobanju, bubrege, jetre, ruke i žensku karlicu sa femurima.

Skotova je priznala agentima da je primila uplate za delove tela preko Pejpala.

Ona još nije osuđena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    29. april 2024 | 00:24

    Eejj…sta vam je danas, dva clanka o ovim bizarnostima😱💀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA