Vreme čitanja: oko 1 min.

Silovao devojčicu (14) više puta i napravio joj dete: Osuđeni pedofil pristao da ga kastriraju

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema zakonu, fizička kastracija, hirurško uklanjanje testisa, može se izvršiti u Luizijani samo sa saglasnost okrivljenog

  • 0
Zatvorenik, rešetke Foto: Shutterstock

Pedofil Glen Saluvan (54) pristao je da bude fizički kastriran nakon što je silovao jednu 14-godišnju tinejdžerku, koja je ostala u drugom stanju. Kako prenosi Daily Mail, istraga protiv Salivena je pokrenuta u julu 2022. godine nakon što je žrtva izašla u javnost sa optužbama, a DNK test je pokazao da je on otac deteta.

Saliven, koji je iz Springfilda u Luzijani, priznao je 17. aprila četiri tačke optužnice drugog stepena i sudija Vilijam Dajks, ga je osudio na 50 godina zatvora.

Žrtva je optužila pedofila da ju je silovao u više navrata. U Luizijani je 2008. usvojen zakon prema kome muškarac osuđen za određena krivična dela silovanja, može biti osuđen na hemijsku ili fizičku kastraciju.

"Osećao sam da je ovaj slučaj dovoljno jak da opravdao takvu sankciju", rekao je Bred Kašo, pomožnig tržavnog tužioca.

Fizička kastracija, hirurško uklanjanje testisa, može se izvršiti samo sa saglasnost okrivljenog. Kašo je rekao da je Salivenova odluka deo sporazuma o priznanju krivice. Istragom je utvrđeno da je Saliven koristio nasilje prema žrtvi i njenoj porodici kako slučaj ne bi prijavili policiji.

Hemijska kastracija se vrši tako što se osuđeniku da lek koji se zove medroksiprogesteron acetat, koji smanjuje seksualne nagone i potiskuje proizvodnju testosterona. Fizička kastracija takođe smanjuje proizvodnju testosterona, prema Nacionalnoj medicinskoj biblioteci. Fizička kastracija je veoma retka.

"Kastracija mora da se uradi najkasnije nedelju dana pošto on bude pušten na slobodu, a najranije nedelju dana pre toga", dodao je Kašio.

To znači da Saliven neće biti kastroran pre nego što bude imao više od sto godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA