Vreme čitanja: oko 1 min.

Pucnjava u Rusiji: Ubijena dvojica policajaca i pet napadača, četvoro ranjenih

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri druga policajca su povređena, a sva petorica napadača su ubijena

  • 0
Patrulj terenac, Rusija, Vojna policija Printscreen: Twitter/@mod_russia

Grupa militanata napala je policijski punkt u Severnom Kavkazu u Rusiji, ubivši dvojicu policijskih službenika, saopštili su zvaničnici u ponedeljak, javlja AP.

Četiri druga policajca su povređena, a sva petorica napadača su ubijena u pucnjavi u regionu Karahaj-Čerkesija kasno u nedelju, prema regionalnom ogranku Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, navodi ta agenijca.

Prema vlastima, pet napadača je ubijeno nakon što su napali saobraćajnu patrolu i ubili dvojicu policajaca u selu Mara-Ajagi u ponedeljak ujutro, navodi OC Media.

Nakon napada, Istražni komitet identifikovao je napadače kao istu grupu koja je napala i ubila dva policajca prethodne nedelje u Karačaevsku, južno od Mara-Ajagija.

Vlasti su prošle nedelje pokrenule krivični postupak protiv petorice osumnjičenih, muškaraca starih od 27 do 35 godina, zbog pokušaja ubistva službenika organa reda, nelegalnog nošenja i skladištenja oružja i municije, i krađe vatrenog oružja i municije.

Nije jasno da li su napadači deo veće grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA