≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pucnjava u Americi, ima mrtvih i ranjenih policajaca: Na lice mesta stigli specijalci, drama trajala satima

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Pucnjava u Šarlotu Foto: Tanjug/AP

Najmanje jedan policajac je ubijen a više ih je ranjeno je u pucnjavi u Šarlotu, Severna Karolina, u ponedeljak popodne po lokalnom vremenu, saopštila je policija, javlja Fox News. Nakon višečasovne drame saopšteno je da je jedan osumnjičeni pronašen mrtav.

Kako javlja AP, policajci su došli na to mesto kako bi "izvršili nalog", ali nije saopšteno kakav.

Policajci iz nekoliko agencija u Timu za zadatke američkih saveznih maršala izvodili su operaciju u predgrađu kada je neimenovana osoba počela da puca na njih i više policajaca je pogođeno, saopštilo je Odeljenje policije Šarlot-Meklenburga na X-u.

Kako se navodi, situacija se i dalje smatrala "aktivnom", a povređeni policajci su prevezeni u lokalne bolnice. Nivo njihovih povreda za sada nije poznat. Nezvanično, najmanje dvojica su ranjena u noge, a više njih u grudi.

Pucnjava je trajala nekoliko minuta. Specijalna policijska SWAT jedinica bila je u tom predgrađu na istočnoj strani Šarlota, rekla je policija.

"Izbegavajte to područje", saopštila je policijska uprava dok je trajala drama. "Mnoge ulice su zatvorene kako bi se omogućio brži transport ambulantnih vozila. Molimo vas da sarađujete s vlastima."

WSOC-TV je javila da je njihov helikopter snimio oklopno vozilo kako ide kroz dvorišta i obara kante za đubre pre nego što su policajci izvukli osobu sa krvlju na košulji koja je zatim stavljena u ambulantno vozilo.

TV snimci su pokazali vozila hitne pomoći koja jure ka bolnicama sa nekoliko vozila sa sirenama ispred i iza njih

"SWAT tim je na licu mesta i nastavlja da radi na incidentu", glasila je objava policije na platformi X. "Ovo je i dalje aktivna situacija. Molimo vas da izbegavate područje."

Kišija Vilijams se vozila kući kada je čula nekoliko pucnjeva razdvojenih nekoliko sekundi.

"Saniteti, policija i sve, svuda su počeli da jure", rekla je Vilijamsova dok je čekala u svom automobilu da joj dozvole da ide kući i proveri svoju ćerku, koja je emitovala na društvenim medijima ono što je videla.

Nakon više sati od početka drame, policija je konačno saopštila da je područje na kojem se dogodila pucnjava bezbedno.

Najmanje jedan osumnjičeni za pucnjavu pronađen je mrtav u kući.

Policija ispituje još dvojicu stanara iz kuće.

Policijske snage ostaće na licu mesta kako bi sprovele istragu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA