Vreme čitanja: oko 2 min.

Fricl danas saslušan, još uvek se nada premeštaju u zatvor: Mašta o slobodi, otkrio čime planira da se bavi

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Austrijanac Jozef Fricl je 24 godine držao svoju ćerku u podzemnom podrumu u svom domu u Amštetenu (Austrija)

  • 0
Josef Fritzl, Jozef Fricl Foto-kolaž: Profimedia Shutterstock Editorial / Kirschner/Face to Face

Monstrum Jozef Fricl sasčušan je u utorak u zatvorskoj ustanovi povodom njegovog zahteva za premeštaj iz zatvora za psihički poremećene zatvorenike u redovni zatvor.

Sud u Kramsu odlučio je, još u januaru ove godine, da Friclu odobri uslovni premeštaj. Međutim, Državno Tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku prvostepenog suda i Višeg suda u Beču uz insistiranje da se ta odluka poništi.

Naime, Viši sud u Beču vratio je "slučaj Fritzl" na odlučivanje nižem sudu u Kremsu, uz obrazloženje kako činjenice za uslovno otpuštanje iz zatvorske psihijatrijske jedinice i premeštaj u redovni zatvor "još nisu u potpunosti utvrđene".

Upravo zbog tih činjenica juče se je u 13 sati u zatvorskoj ustanovi u Stajnu sastalo tročlano sudsko veće. Na većanje bez prisustva javnosti bili su pozvani, uz Fricla i veštakinja Adelheid Kastner, Fritclova advokatica Astrid Vagner kao i predstavnici Državnog tužilaštva u Kremsu.

Kako izveštava list "Heute", negde oko 15 sati došlo je do preokreta. Sudsko veće je izvestilo da će navedena odluka biti donesena u pisanom obliku u narednih nekoliko dana.

"Nema pismene odluke. Ali to je kao da zbrajamo jedan i jedan i verovatno će iz svega toga ispasti dva - ako nisu potpuno ukinuti prirodni zakoni. Tako je i s otpuštanjem. Polazim od toga da će Fritcl uskoro biti premešten u redovni zatvor", rekla je njegova advokatica.

Austrijski mediji su preneli vest da se Fricl navodno raduje da će izaći na slobodu i da će živeti na malom seoskom gazdinstvu gde će da gaji koze.

Na ovu navodnu izjavu Fricla, njegova advokatica je rekla da je sve moguće.

Fricl boluje od demencije, a forenzički psihijatar Adelhajd Kastner zaključio je krajem 2023 da Fricl više nije opasan.

Austrijanac Jozef Fricl je 24 godine držao svoju ćerku u podzemnom podrumu u svom domu u Amštetenu (Austrija). Silovao ju je hiljadu puta i napravio joj sedmoro dece.

Nakon što je stekao pravo da podnese zahtev za uslovnu slobodu, tročlano sudsko veće - sve žene - regionalnog suda u Kremsu treba danas da odluči o njegovoj budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA