Vreme čitanja: oko 2 min.

Čija tela su iskopana u kući Hermana Geringa: Nisu imali šake i stopala, da li su pripadnici naci-kulta?

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema dosadašnjim saznanjima pronađeni su ostaci bebe, kosti deteta starog između 7 i 10 godina, skelet odraslih muškarca i žene, kao i ostaci dosta starijeg muškarca

  • 3
Herman Gering, Hermann Göring Foto: Profimedia

Istraživači pokušavaju da ustanove kome pripadaju ljudski ostaci koji su pronađeni u kući koja je nekad pripadala jednom od najbližih Hitlerovih saradnika - Hermanu Geringu.

Ostaci su pronađeni u oronuloj zgradi kod bivšeg štaba Adolfa Hitlera, Vukove jazbine, u današnjoj Poljskoj.

Tim istraživača amatera pronašao je pet skeleta, a nijedan nije imao šake i stopala.

Jedan od članova tima, Oktavijan Bartosevski (54), kaže da se sve dogodilo 24. februara.

"Bio je naš kolega Jens Falek sa nama. On je detektorom za metal prvo pronašao eksere, potom je nekoliko istraživača amatera pronašao neki pepeo u bačenim cevima, ali i katanac i ključ od nekog sanduka. Onda smo pronašli lobanju. Svi smo bili u Geringovoj kući i odmah smo pozvali policiju. Svi zajedno smo otkrili te skelete", rekao je Bartosevski za Bild.

On kaže da tela nisu bila sahranjena, već samo ovlaš zakopana. Tela su pronađena na dubini od oko 15 centimetara.

"Oni nisu bili, kako da to kažem, sahranjeni, jedva da su ukopani. To je bio šok za nas. Nismo to očekivali", kaže istraživač.

Prema dosadašnjim saznanjima pronađeni su ostaci bebe, kosti deteta starog između 7 i 10 godina, skelet odraslih muškarca i žene, kao i ostaci dosta starijeg muškarca.

Zakopane žrtve kulta?

Postoji više teorija o tome kome bi mogli da pripadaju pronađeni ostaci. Jedna od njih jeste da su svi stradali u ritualu žrtvovanja.

"Moguće je da su mrtvi smešteni tokom izgradnje kuće - verovatno čak i uz znanje nacista. Kao neka vrsta okultne građevinske žrtve. Mrtvi ispod kuće trebalo je da zaštite njene stanovnike od zla”, kaže Bartosevski.

Ranije nisu bile neuobičajene "građevinske žrtve", mada su se obično koristile životinje. Međutim, otkrivena su i ljudska tela, ali ne u kućama iz 20. veka. Jedno je jasno: mnogi vodeći nacisti poput samog Adolfa Hitlera ili njegovog zamenika Rudolfa Hesa smatrani su pristalicama okultnih teorija.

Ipak, Bartosevski i njegov kolega Pjotr Bankijevič imaju i druge teorije.

"Jedna od njih je teorija od tajnoj službi. Moguće je da su poljska ili ruska tajna služba sahranile ljude u zgradi nakon završetka Drugog svetskog rata", rekao je Bartosevski. Onda bi to mogli biti politički protivnici.

Takođe, razmatra se i da li su u pitanju nekadašnji korisnici obližnjeg doma za invalide.

Bartosevski ima još jednu teoriju.

"Ako su skeleti ležali u zemlji više od nekoliko decenija, takođe je moguće da su ovi skeleti tamo sahranjeni kao deo germanskog ili nordijskog mita o munjama", kaže on.

Ipak, naglašava da su ovo sve spekulacije.

Dodaje, međutim, da je isključena mogućnost da su u pitanju žrtve nekog skorijeg zločina. Kako navodi Bartosevski, poljska policija ustanovila je da su kosti pod zemljom sigurno više od nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA