Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobična izložba u Moskvi: Rusi izložili zaplenjeno zapadno oružje

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba u Moskvi, na kojoj su prikazani američki, nemački i francuski tenkovi koji su poslati Ukrajini, dolazi samo nekoliko dana nakon što je SAD izglasao paket vojne pomoći Kijevu vredan 61 milijardu dolara

  • 5
Izložba zapadnog oružja u Moskvi Foto: Tanjug/AP

Zapadni tenkovi i vojna oprema koju su ruske snage zaplenile u Ukrajini završili su na izložbi u Moskvi za koju ruska vojska kaže da "pokazuje kako zapadna pomoć ne može da spreči rusku pobedu u ratu".

Dugački redovi stvorili su se na sunčani Međunarodni praznik rada na ulazu na izložbu "Trofeji ruske vojske", koja se održava pred muzejem sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom 1945. godine.

"Istorija se ponavlja", saopštilo je rusko ministarstvo obrane uz podsećanje da je Sovjetski Savez takođe 1943. organizobao izložbu zaplenjenih nemačkih tenkova i vojne opreme.

Izložba u Moskvi, na kojoj su prikazani američki, nemački i francuski tenkovi koji su poslati Ukrajini, dolazi samo nekoliko dana nakon što je SAD izglasao paket vojne pomoći Kijevu vredan 61 milijardu dolara. Održava se u vreme kada Rusija ostvaruje vojne uspehe na istoku Ukrajine, a ukrajinska vojska se žali da im nedostaje municije i vojnika.

Britanska i australijska oklopna vozila zaplenjena u Ukrajini takođe su prikazana na izložbi, uz vojnu opremu proizvedenu u Turskoj, Švedskoj, Finskoj, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Prvi kanal državne televizije preneo je da je "zvezda izložbe" zaplenjeni američki borbeni tenk M1 Abrams, koji su ruske snage onesposobile na istoku Ukrajine, javlja Index.

Penjući se na Abrams s mikrofonom, novinar je rekao da se tenk u SAD-u promoviše kao neuništivo čudesno oružje.

"Međutim, sve to je besmislica, pogledajte ovo, njegova reputacija je uništena", izjavio je novinar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. maj 2024 | 09:02

    NATO FASIST NECE POBEDITI RUSIJU !!! SLAVA PUTINU !!!

  • Grof

    2. maj 2024 | 09:22

    Vidi, vidi ti Abramse i Bredlije a gde su im nevidlji.Čuj mene kako sam glup,pa kad je nevidljv on se ni ne vidi.Jedino da da dođe kustos ove raskošne izložbe da ga klepi gvozdenom šipkom da čujemo kako zvoni🇷🇸🇷🇸🇷🇸😄😄😄🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  • Dragan

    2. maj 2024 | 14:06

    Ostali samo dugmici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA