Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema li se "poslednji evropski diktator" za bekstvo? U tajnosti gradi grad vredan nekoliko milijardi dolara

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kažu da se sve gradilo u najvećoj tajnosti više od deset godina, ne zna se ni koliko je koštalo, ali verovatno nekoliko milijardi dolara

  • 14
Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Sprema li se beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko za skoru "bežaniju"? Kako piše nezavisni beloruski portal Belsat News, on je na 97.248 kvadratnih metara izolovanog šumskog područja oko crnomorskog rezidencijalnog Putinovog letovališta Soči, na području zvanom Crvena poljana (Krasnaja poljana), sebi sagradio pravio mali "azilni" grad.

Kažu da se sve gradilo u najvećoj tajnosti više od deset godina, ne zna se ni koliko je koštalo, ali verovatno nekoliko milijardi dolara. Na tom "skromnom" prostoru zgrade zauzimaju 7.434 kvadrata.

Portal navodi da uključuje i restoran, hotel, tri bazena, atomsko sklonište, podzemne garaže, raskošne "bungalove" optočene mramorom i drvom, da su opremljeni italijanskim nameštajem, francuskom keramikom, nemačkim aparatima, japanskom i kineskom tehnikom. Površina glavnog boravišta beloruskog predsednika navodno je 2.296 kvadrata.

Samo hotel s restoranom i kuhinjom zauzima 374 kvadratna metra, a tu su i tri VIP vile, svaka površine 739 kvadrata, hotel s tri apartmana po 348 kvadrata, lovačka "kućica" od 28 kvadrata i sportska dvorana površine 133 kvadrata.

Biće tu i zatvoreni i otvoreni bazeni, ruska i turska sauna, salon za masažu i pedikir, fitness dvorana, ali i bioskop, desetak kamina, pa i klizalište za hokej, a "nije se škrtarilo" ni na udobnosti straže i zaštite (na to treba paziti) koja će imati svoje prostorije na oko 1000 kvadrata, prenosi Jutarnji.

Uglavnom, u zadnjoj se nalaze dve kuhinje - jedna za pripremu hladnih zakuski, a druga za topla jela, potom mala i velika trpezarija, ali i sala za bankete i posebno kupatilo s posebnom delom za ljude s posebnim potrebama. U kompleksu se nalazi i mala ambulanta i heliodrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smak sveta

    2. maj 2024 | 08:22

    Taj “Diktator” je došao u Srbiju za vreme bombardovanja!!! A mnogi su pobegli ko p…ke !!!

  • Dejan

    2. maj 2024 | 08:38

    Jos jedna lazna propaganda zapadnih medija, zato sto nemogu nista ni Rusiji ni Belorusiji.

  • 534

    2. maj 2024 | 08:23

    U toj diktaturi ja bi prvi voleo da živim. Raspitajte se malo čega ima u Belorusiji. Nezaposlenih nema. 0%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA