≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Vikao da ga je samo za decu briga, razlupao je šoferku": Udario kolima baku, majku i troje dece, pa podivljao

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mladić je saobraćajnoj policiji navodno rekao kako nije uopšte video da su žene sa decom krenule da prelaze. Sada se čeka da policija pregleda snimke sigurnosnih kamera, kako bi do kraja rasvetlila sve okolnosti ove nesreće

  • 0
Dečak silueta, rotacija, policija Foto: Pixabay, Mateja Beljan

Lekari se bore za život petogodišnjeg dečaka koji je teško povređen u nesreći koja se sinoć dogodila u Atini, kada je na njega i njegovu porodicu, dok su prelazili ulicu, naleteo automobil za čijim volanom je bio mladić (26).

Mališan je bio u društvu bake, majke, brata i sestre kada se tragedija dogodila. Baka i majka su dečicu držale za ruku i krenule da prelaze ulicu kada ih je mladić, najverovatnije pri velikoj brzini, pokosio. Udarac je bio toliko snažan da su dve žene odletele u vazduh, a dečak je ostao nepomično da leži na putu. Drugo dvoje dece zadobilo je teške, ali ne po život opasne povrede.

Policija istražuje kako je tačno došlo do nesreće. Vozač se kretao iz pravca Pireusa ka centru Atine kada su žene krenule sa decom da prelaze ulicu. Jedna od teorija je da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine u kombinaciji sa činjenicom da su žene sa decom prelazile ulicu na "slepoj tački" kod parka.

Nije isključeno da je u nesreću bilo uključeno i treće vozilo koje je prestiglo vozača koji je izazvao nesreću, odnosno da je uticalo na to da mladiću bude smanjena vidljivost.

Mladić je saobraćajnoj policiji navodno rekao kako nije uopšte video da su žene sa decom krenule da prelaze. Sada se čeka da policija pregleda snimke sigurnosnih kamera, kako bi do kraja rasvetlila sve okolnosti ove nesreće.

Očevici kažu da je prizor bio stravičan. Ističu da je mladić izleteo iz automobila i da je zanemeo kad je video da je povredio decu.

"Deca, samo deca, ništa drugo me nije briga", navodno je pomahnitao urlao gubeći kontrolu.

"Vrataćo sam se sa posla i spremao sam se da pređem ulicu kada sam ugledao tog mladića kako vrišti na ulici. Govorio je kako samo hoće da spasu decu, da deca budu dobro. Bio je lud od brige. Slomio je šoferšajbnu. Auto mu je bio u krajnjoj levoj traci, svuda okolo su bila vozila hitne", ispričao je jedan prolaznik.

Zaposleni u obližnjoj prodavnici kaže da je čuo jezivi zvuk kočenja pre udara.

"Čuli smo škripu kočnica, znate onu kad se zgrčite vi i čekate gde će da udari. Mislim da je kočio najmanje deeset metara. Istrčali smo i videli tu decu. Prizor je bio kao u ratu. Stigli su saniteti hitne, policije, baš težak prizor", rekao je radnik.

Prabaka povređene dece u šoku je zbog svega što se dogodilo.

"Moja snaja je sa mojom unukom i praunučićima otišla u šetnju, a onda me je snaja pozvala i ispričala mi šta je bilo. Nisam dobro, ne mogu ovo da podnesem. Luda sam. To je moje unuče, moji praunuci... Moja snaja... Moje praunuče je u bolnici, u lošem stanju. Pregazio ga je... Oni su samo otišli u šetnju, ne znam kako se to dogodilo", kaže u suzama prabaka za grčke medije, dok iščekuje najnovije informacije o stanju praunuka za čiji život se bore.

Podsetimo, dete je prvo prebačeno u jednu bolnicu, a zbog pogoršanja stanja je intubirano i prebačeno na dečju kliniku. Nije poznato kakve je sve povrede zadobio.

Njegov brat (10) i sestra (8), takođe su hospitalizovani u dečjoj bolnici Aja Sofija, ali nisu životno ugroženi.

Baka (53) i majka (33) takođe su zadobile teške povrede u vidu preloma i smeštene su na bolničko lečenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA