≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lažna Medlin Meken" se pojavila na bdenju povodom 17. godišnjice nestanka devojčice, ima jednu veliku želju

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džulija Vendel (22), koja je širom sveta postala poznata kao "lažna Medi", slušala je u pratnji prijatelja, držeći pismo koje je rekla da želi da da Kejt i Geriju

  • 0
Julia Wendell, roditelji Medlin Meken Foto: Društvene mreže, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Roditelji Medlin Meken nisu prisustvovali molitvenom bdenju povodom 17. godišnjice njenog nestanka, ali je na čudan način došla Poljakinja koja tvrdi da je nestala Britanka, piše Metro.

Kejt i Geri Meken su, prema rečima člana porodice, bili su na nepoznatoj lokaciji na "veoma potrebnom" odmoru.

Ali njihova je pročitana prijateljima i dobronamernicima koji su se okupili u njihovoj lokalnoj parohijskoj crkvi u Rotliju, od strane sveštenika Roberta Gledstona.

"Dobro veče, žao nam je što ne možemo biti s vama večeras, ali vam zahvaljujemo što ste se okupili i želite da podelite svoju nadu za Medlin i ostalu nestalu decu", navodi se na početku poruke.

"Prošlo je 17 godina otkako nam je Medlin oduzeta. Teško je čak i reći tu brojku, a da ne proteresemo glavom u neverici."

Ponavljajući ažuriranje koje su ranije objavili na društvenim mrežama, dodali su:

"Iako smo na mnogo načina srećni i sposobni da živimo relativno normalnim i ugodnim životom sada, 'život u limbu' i dalje je vrlo uznemirujući. I odsustvo i dalje boli."

Džulija Vendel (22), koja je širom sveta postala poznata kao "lažna Medi", slušala je u pratnji prijatelja, držeći pismo koje je rekla da želi da da Kejt i Geriju.

Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Medlin Meken Foto: Tanjug/AP

Govoreći posle službe, rekla je:

"Ja sam Medlin Meken. Nikada nisam prestala da verujem u to i došla sam ovde jer želim da pitam Kejt i Gerija da urade test DNK."

"Nisu uradili ništa da dokažu da nisam njihova kćerka."

"Ne, nisam luda. Nisam lažljivica", dodala je Džulija Vendel.

Ranije ove nedelje, potvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo dodatnih do 192.000 funti za istragu o nestanku Medlin Meken.

Potvrda poslednjeg godišnjeg finansiranja za Operaciju Granž otkrivena je u parlamentarnom pisanom odgovoru od strane ministra unutrašnjih poslova.

Takođe je navedeno da je do marta ove godine Metropolitanska policija potrošila 13,2 miliona funti na istragu ovog slučaja.

Glavni osumnjičeni za nestanak devojčice trenutno je na suđenju u Nemačkoj pod optužbom za nesrodne seksualne prestupe, navodno počinjene u Portugalu između 2000. i 2017. godine.

Četrdesetsedmogodišnji Nemac Kristijan Brukner proveo je mnogo godina u Portugalu - uključujući i Praju da Luz u kojoj je bio u vreme nestanka Medlin Meken.

Trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog silovanja starije žene u njenom domu u tom letovalištu 2005. godine.

Negirao je sve optužbe i bilo kakvu umešanost u nestanak Medlin.

U junu prošle godine, nemački tužioci su saopštili da još ne mogu da povežu predmete zaplenjene tokom svežih pretraga vezanih za slučaj Medlin. Veliki deo područja Baragem do Arade u Algarvu bio je ograđen u maju 2023. godine, oko 50 kilometara od mesta gde je Medlin nestala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA