≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Žena pokušava da od zatvora spase muža koji je pokušao da ubije nju i decu: "Potreban nam je u životima!"

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Darmeš Arvind Patel optužen je da je sleteo porodičnim automobilom u kom su pored njega bili ćžena i deca s litice visoke 76 metara

  • 0
Kola sletela u reku saobraćajna nesreća Foto: Shutterstock

Supruga čoveka koji je navodno namerno sleteo automobilom preko litice u Kaliforniji sa svojom porodicom traži od sudije da odluči protiv zatvorske kazne u njegovom slučaju, tvrdeći da mu je potrebno psihičko lečenje, piše magazin People.

Sada, više od 16 meseci nakon što je Darmeš Arvind Patel optužen da je svoj porodični automobil sjurio s litice visoke 76 metara, optužen je za tri pokušaja ubistva, ali njegova supruga Neha Patel podnela je izjavu u sudu moleći sudiju da razmotri njegovo psihijatrijsko lečenje, prema The San Francisco Chronicle, The Mercury News i drugim izvorima.

"Ne želim da Darmeš bude procesuiran ni po jednoj od optužbi", rekla je Neha u četvrtak ujutro, prema The Chronicle. "Molim sud da mu odobri njegovo psihijatrijsko lečenje."

Advokat odbrane Darmeša, Džoš Bentli, prethodno je rekao u februaru, prema KNTV-u, da njegova supruga ne želi da se suoči sa sudskim gonjenjem.

Kako je prethodno izveštavao The Los Angeles Times, tužilac okruga San Mateo Stiv Vagstaf rekao je da su dva lekara svedočila da je Darmeš imao psihički slom u vreme nesreće, verujući da su njegova dva deteta bila žrtve trgovine ljudima. Lekari odbrane takođe su navodno rekli da boluje od teškog depresivnog poremećaja.

Neha, njihova sedmogodišnja devojčica i četvorogodišnji dečak, bili su u automobilu sa Darmešom u vreme nesreće u januaru 2023.

The L.A. Times je ranije javio da je Darmeš, inače lekar radiolog, negirao krivicu za optužbe i tražio psihijatrijsko lečenje - što bi ga oslobodilo zatvora i stavilo na dvogodišnji plan lečenja ako bi mu bilo odobreno.

"Gledati moju decu kako trpe neprestan bol, jedna je od najtežih stvari koje sam morala podneti", rekla je Neha sudiji u četvrtak.

"Kada stavim decu u krevet noću, podsetim se na sopstvenu usamljenost. Stvarno mi nedostaje moj najbolji prijatelj. Stvarno mi nedostaje moj životni partner."

Kako je izvestio The Chronicle, sudija Susan Jakubovski će odrediti da li Darmeš predstavlja pretnju po javnu bezbednost i da li je mentalno zdravlje doprinelo njegovoj odluci. Neha je govorila na drugom danu saslušanja 10 minuta, opisujući svog muža kao "produktivnog člana društva" s kojim proslavlja 16 godina braka.

Neha je takođe opisala Darmeša kao oca, deleći da je njihov sin jednom ušao u njenu sobu plačući i pitao, "kada tata dolazi kući? Ovo toliko dugo traje i nedostaje mi", prema The Chronicle. Takođe je otkrila da njihova kćerka čuva poslednji poklon koji joj je kupio, plišanu morsku kornjaču.

"Potreban nam je u našim životima i prošlo je više od godinu i po dana otkako ga moja deca ili ja nismo videli ni razgovarali s njim", rekla je ona. "Nismo porodica bez njega."

"Lečenje mentalnog zdravlja ... ne samo što će ga vratiti sebi, već će vratiti i našu porodicu", dodala je Neha.

Prema najnovijem izveštaju The Chronicle-a, zamenik okružnog tužioca Dominik Dejvis pozvao je jedinog svedoka doktora Jana Čena u četvrtak, dok je svedočio da je postavio dijagnozu šizoaferičnog poremećaja za Darmeša. Mayo Clinic navodi da je bolest "označena kombinacijom simptoma šizofrenije, poput halucinacija ili deluzija, i simptoma poremećaja raspoloženja, poput depresije ili manije."

Čen je dodao da je Darmeš pokazao znake "podizanja" svojih simptoma i rekao prvoj pomoći da je nesreća bila nesreća u početku, prema The Chronicle-u. Čen je takođe otkrio da je doktor u jednom trenutku verovao da mu poštar "preti", i kako je izvor napomenuo, Čen je bio zabrinut da bi vanbolničko lečenje bilo "pogodno okruženje za ponovno nastajanje ovakvih misli."

Neha je rekla u sudu da njen muž "nikada nije imao epizodu" u 25 godina koliko ga poznaje.

"Sada kada razumemo i znamo da ima tretabilno stanje, stvari će biti drugačije. Želim da članovi suda znaju da je zdravlje i bezbednost moje porodice od najveće važnosti", rekla je Darmešova supruga.

Vagstaf je ranije rekao za People da su oba roditelja povređena u nesreći, njihova kćerka je hospitalizovana, a sin je zadoboi udarce i ogrebotine, ali je prošao bez povreda. Neha je navodno rekla hitnoj pomoći da "je Patel namerno pokušao da nas ubije," prema Vagstafu.

"Ona je izjavila kada su je pitali, 'Šta se dogodilo? Šta se dogodilo?' 'On je namerno pokušao da nas ubije.' ... Imamo više ljudi koji su čuli kako to kaže."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA