≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kuće je nestao bez obuće: Potraga je obustavljena, ali policajci ne odustaju, i dalje traže malog Arijana

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija helikopterom pretražuje reku ka Severnom moru za Arianom (6)

  • 0
Arian Foto: Polizei

Policija je zvanično prestala sa potragom za malim Arijanom (6), ali njeni pripadnici bez obzira na sve i dalje ne odustaju, javlja Bild.

U nedelju pre podne, oko 11 sati, posada policijskog helikoptera je letela od kuće autističnog dečaka u Elmu do ušća Elbe, koje je udaljeno oko 70 kilometara.

Oste je pritoka Donje Elbe u Donjoj Saksoniji. Teče iz Bremerverdea kroz okruge Harburg, Rotenburg, Štade i Kukshaven i uliva se u Elbu.

"Ovo je redovan let za nadgledanje vode. Helikopter iz Oldenburga uvek prelazi preko Elbe i ponovo je preleteo put iz Elma na povratnom letu jer je ionako bio na putu tamo. Ali to nije ciljana potraga za tragovima ili dokazima", rekao je portparol policije, dodavši da prelet nije pružio nove informacije i da se mali Arijan i dalje vodi kao nestao.

Arijan nestao pre 13 dana

Arijan (6), koji boluje od autizma, nestao je iz roditeljskog doma u Elmu, delu Bremerverdea, u ponedeljak, 22. aprila, u 19.30. Dečak je nosio samo tanku majicu i nije imao obuću.

Prema policiji i vatrogascima, temperatura je bila dva stepena ispod nule prve noći nakon njegovog nestanka, a sledeće noći temperature su bile oko nule i bilo je puno kiše.

Čak 1.200 spasilaca iz vatrogasne službe, policije, Bundesvera i drugih službi tražilo je dečaka. To je bila najveća organizovana potraga za detetom koja je ikada održana u Nemačkoj.

Policija sada više ne vrši opštu potragu, već "događajno", na primer kada postoje novi tragovi ili "ideje".

Privatno organizovani tragački psi trenutno se koriste u potrazi za nestalim detetom. I reka Oste još je u fokusu istražitelja.

U nedelju je održana služba u parohiji Elm, sa molitvom za malog Arijana. Niko ne želi da napusti nadu da će dečak biti pronađen živ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA