≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oluja nad Evropom: Ovi predeli kontinenta na udaru su snažnog nevremena, ima i grmljavine i grada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od utorka česte padavine i oluje očekuju se i na našem području

  • 0
Cikloni Foto: Sat24

Nad zapadnom i centralnom Evropom danas se nalaze dva ciklona, koji donosi vrlo nestabilno vreme širom zapadne, centralne i jugozapadne Evrope.

Centar ciklona sa zapada Evrope nalazi se nad Atlantikom i donosi oluje vetrove obalnom području zapadne Evrope.

Sinoptička sitacija Foto: w2u

Jaki pljuskovi sa grmljavinom zahvatili su šire područe Francuske i Španije. Lokalno na ovom području ima i jačih grmljavinskih oluja i nepogoda, uz grad i jake gromove. Ovi grmljavinski sistemi i procesi premeštaju se dalje prema istoku.

Istovremeno, ciklon sa centrom iznad Danske i južnog dela Baltičkog mora donosi padavine centralnoj Evropi, a području od juga Nemačke do Češke i Poljske i pljuskove sa grmljavinom.

Lokalno i na ovom području ima grmljavinskih oluja i nepogoda, a one su najizraženije na području jugu Nemačke, naročito na području Bavarske, uz grad i jake gromove.

Na području zapadne i centralne Evrope i narednih dana očekuju se česti pljuskovi sa grmljavinom i olujne nepogode. U isto vreme Rusiju će zahvatiti jako zahlađenje sa snegom, a nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, od utorka i naše područje očekuje česta grmljavinska nestabilnost sa pljuskovima i uz mogućnost oluja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA