≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ćerka Almina, unuka Draganova": Detalj sa umrlice devojčice, koja je izvučena iz reke Bojane, privukao pažnju

Ekipa Sveta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčicu danas ispraćaju na večni počinak

  • 0
Alma A., Skadar Foto: Facebook/Privatna arhiva

U Albaniji će biti danas sahranjena devetogodišnja Ergesa, ćerka Alme Arazi (39), koja se sa troje dece bacila u hladnu reku Bojanu u Skadru.

Telo devojčice pronađeno je u subotu uveče, dok spasioci i dalje nastavljaju potragu za Almom i Ergesinom šestogodišnjom sestricom i bratom (4).

Na umrlici koju je objavila porodica, navodi se da će Ergesa biti danas sahranjena u 14.30 časova.

"Sa dubokom tugom objavljujemo da je preminula Ergesa Ergiz Arazi u 9. godini...", stoji u umrlici koju su objavili albanski mediji.

Navodi se da je Ergesa bila "ćerka pokone Alme, sestra pokojnog Gresita i Ardidit, unuka Dragana, Teofika i Drite Arazit...

Podsetimo, Alma je sa decom nestala 2. maja, a suprug Ergiz je nestanak prijavio tek sutradan. Sumnja se da se Alma bacila u reku zajedno sa decom jer je dugo trpela porodično nasilje. Postoje i teorije da je odlučila da ubije sebe i decu jer je njen muž našao drugu ženu i želeo je da je iseli iz kuće.

Telo malene Ergese u subotu uveče pronašao je ribar Safet. On je ispričao kako je krenuo na pecanje kada je iz čamca uoči nešto čudno u vodi na oko metar dubine.

"Pomislio sam da je lutka, uključio sam bateriju na telefonu i pokušavao da shvatim šta je. Molio sam se da nije čovek", ispričao je potreseni ribar medijima.

Ubrzo je pozvao policiju, koja je stigla na lice mesta i iz vode izvukla beživotno telo devojčice.

Iako su mediji pisali da su na njenom licu bile modrice, policija je demantovala da su na telu deteta pronađeni tragovi nasilja.

Od jutros je u toku opsežna potraga u reci Bojani za telom majke devojčice Alme, i Ergisine sestrice i brata.

Direktorat civilne zaštite poslao je zvaničan zahtev vojsci da im pomognu u potrazi za telima.

Podsetimo, albanska policija privela je Alminog supruga i oca troje mališana. On se sumnjiči za nasilje u porodici i krivično delo izazivanje ubistva. Ergiz je negirao dela koja mu se stavljaju na teret.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA