Vreme čitanja: oko 1 min.

Mateo preživeo horor tokom hapšenja u Americi, majka Vlasta očajna: Snimak nasilja je užasan

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upozorenje, tekst sadrži uznemirujući video sadržaj

  • 0
Hapšenje lisice Foto: Shutterstock

Pojavili su se snimci privođenja Matea Falsinelija (25), Italijana koji studira u Americi, a koji je preživeo stravičnu torturu prilikom hapšenja u Majamiju.

Mladić je priveden krajem februara ove godine, a na snimcima koji su isplivali vidi se da policija koristila prekomerenu silu, zbog čega su pojedini Mateov slučaj uporedili sa hapšenjem Džordža Flojda, a Mateova porodica preti tužbom.

Porodica navodi da Mateo studira u Majamiju i da je tamo otišao da dobije zvanje mastera u ugostiteljstvu. Međutim, nakon jezivog hapšenja, Mateo planira da se vrati u Italiju, a njegova majka Vlasta tvrdi da je više puta poželeo da se ubije.

Mateo je uhapšen 24. februara uveče ispred jednog kluba u Majamiju, a potom je usledila tortura koja je Mateu, prema rečima njegove majke Vlaste, uništila život.

"Oni su ga mučili. Odgledajte video da biste shvatili o čemu pričam", rekla je majka za italijanske medije.

Vlasta kaže da je Mateu oštećen živac šake jer su lisice bile previše stegnute, zbog čega on više ne može da koristi ruku kao ranije. Dodaje i da njen sin nije preživeo samo fizičke već i duševne povrede, te da noćima ima košmare u kojima sanja kako se policajci vraćaju da ga muče.

Ovaj incident doveo je i do angažovanja italijanskog konzula u Majamiju, ali i Ministarstva spoljnih poslova u Rimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA