≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priveden američki vojnik na privatnom putovanju u Rusiji

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smit je navela da je američka vojska obavestila porodicu pritvorenika o incidentu i dodala da Stejt department pruža konzularnu podršku pritvorenom pripadniku američkih oružanih snaga

  • 0
vojska, vojnik, SAD, američki vojnik Foto: Profimedia

Rusija je obavestila SAD o pritvaranju američkog vojnika u gradu Vladivostok zbog kršenja zakona, izjavila je portparolka Pentagona Sintija Smit.

"Ruske vlasti su u Vladivostoku 2. maja uhapsile američkog vojnika pod optužbom za krivično delo. U skladu sa Bečkom konvencijom o konzularnim odnosima, Rusija je obavestila Stejt department o pritvaranju američkog vojnika", rekla je ona za RIA Novosti.

Smit je navela da je američka vojska obavestila porodicu pritvorenika o incidentu i dodala da Stejt department pruža konzularnu podršku pritvorenom pripadniku američkih oružanih snaga.

Ranije u ponedeljak neimenovani američki zvaničnik potvrdio je da je američki vojnik koji je privatno otputovao u Rusiju nedavno priveden u toj zemlji.

O hapšenju američkog vojnika prvi je izvestio NBC Njuz, navodeći da su ruske vlasti optužile pripadnika američke vojske da je navodno pokrao jednu ženu, prenosi Rojters.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da je američki vojnik bio stacioniran u Južnoj Koreji, odakle je otišao na privatno putovanje u Rusiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA