Vreme čitanja: oko 1 min.

Princ Hari bio na 5 minuta od rezidencije svog oca i nije ga video: Kralj Čarls naveo razlog

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako prenose britanski mediji, princ Hari je verovao da će se tokom ove posete Velikoj Britaniji sastati sa ocem, sa kojim je već neko vreme u napetim odnosima, ali se ovaj plan izjalovio

  • 1
Princ Hari, tužba protiv tabloida Foto: Tanjug/AP

Princ Hari, stigao je u Veliku Britaniju, ali se neće videti sa svojim ocem, kraljem Čarlsom, kao što se prvobitno mislilo jer monarh ima "prepun raspored".

Vojvoda od Saseksa doputovao je juče u London iz Kalifornije i to sam, bez supruge i dece, kako bi prisustvovao obeležavanju 10. godišnjice događaja Invictus Games, čiji je i osnivač.

Inače, Hari je prisustvovao događaju na mestu koje je manje od pet kilometara udaljeno od Čarlsove rezidencije.

Kako prenose britanski mediji, princ Hari je verovao da će se tokom ove posete Velikoj Britaniji sastati sa ocem, sa kojim je već neko vreme u napetim odnosima, ali se ovaj plan izjalovio jer kralj Čarls ima "prepun raspored".

"Odgovor na mnoge upite i stalne spekulacije o tome da li će se vojvoda sastati sa svojim ocem dok ove nedelje boravi u Velikoj Britaniji, jeste da to, nažalost, neće biti moguće zbog prepunog rasporeda Njegovog Veličanstva. Vojvoda, naravno, razume očeve obaveze i raspored i razne druge prioritete i nada se da će ga uskoro videti", istakao je Harijev portparol.

Na ovu vest reagovao je i kraljevski analitičar Ričard Palmer, nazvavši je "iznenađujućom".

"Iznenađujuće je ako se kralj i Hari zaista uopšte ne sastanu i možda je to znak koliko je još mnogo potrebno da bi se izgradio most između njih. Bilo je mnogo medijskih spekulacija o susreta oca i sina. Iako je to uvek bilo na nivou nagađanja, i sam sam pretpostavljao da će se videti", prokomentarisao je Palmer.

Podsetimo, Hari i Čarls su se poslednji put videli u februaru ove godine, nakon šokantnog saznanja da kralj boluje od kancera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA