Vreme čitanja: oko 5 min.

Suđenje ocu za smrt malog Korija: Dečaku od zlostavljanja puklo srce, otkrivene i druge brutalne povrede

M. P.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Dečak od 6 godina bio je primoravan da trči na traci, a zadobio je i druge brojne povrede

  • 2

Šestogodišnji dečak koji je navodno zlostavljan do smrti od strane svog oca pretrpeo je fatalni stres na srcu pre konačnog prebijanja koje je fatalno oštetilo organ i ubilo ga, čulo se na sudu, javlja Daily Mail.

Petog dana suđenja za ubistvo sina Korija, Kristofer Gregor iz Nju Džerzija veći deo svedočenja proveo je zureći u sudskog patologa dr Tomasa Endrua dok je iznosio detalje o tome kako je dečak umro.

Gregor je povremeno delovao emotivno i ostavio utisak da plače - mada suze nisu bile vidljive, što je neke gledaoce na internetu navelo da ga optuže da glumi.

Endru je rekao da je Kori, koji je preminuo u aprilu 2021. godine, izgubio život zbog udaraca tupim predmetima u grudi i abdomen, uz laceracije i kontuzije na jetri, i laceracije srca.

Patolog je zaključio da je Kori imao znake "stresne kardiomiopatije", stanja srca uzrokovanog stalnim stresom za koje je on svedočio da "sugerišu da je postojao kontinuirani fiziološki stres najverovatnije zbog zlostavljanja."

Ranije tokom suđenja, sudu je prikazan šokantan snimak Gregora kako prisiljava svog sina da trči na traci za vežbanje i podiže ga s poda nekoliko puta kada padne sa mašine.

Snimci su napravljeni u teretani u Nju Džerziju manje od dve nedelje pre Korijeve smrti, kada je hitno odveden u bolnicu, omamljen i bez svesti, nekoliko sati nakon što ga je majka ostavila kod očeve kuće.


Korijeva majka Brijana Mićiolo - koja je takođe svedočila protiv Gregora prošle nedelje - tvrdila je da nije ni upoznao svog sina do godinu dana pre njegove smrti, te da bi Kori redovno dolazio kući od oca sa svežim posekotinama i modricama.

Tužioci tvrde da je Gregor pokazao obrazac zlostavljanja mesecima pre nego što je Kori ubijen, pri čemu je patolog zaključio da su uzrok smrti bile laceracije izazvane tupim predmetima koje su "nanesene od strane druge osobe".

Endru, koji nije obavio obdukciju već je pozvan da odmah nakon smrti dečaka 2021. godine da svoj sud, ponudio je jezive nove detalje o načinu smrti šestogodišnjaka.

Počevši od kontuzije ispod Korijeve dijafragme, rekao je da je dečak pretrpeo dve značajne povrede jetre, uključujući i laceraciju jetrenog tkiva koja je uzrokovala nakupljanje krvi na njegovoj karlici.

Endru je svedočio da je Korijevo telo takođe imalo "pulmonarnu kontuziju" na plućima koja je uzrokovala unutrašnje krvarenje, kao i nekoliko kontuzija skalpa.

Napomenuto je da je Kori takođe pretrpeo fatalnu laceraciju "blizu vrha" svog srca, rekao je Endru, što je bilo pogoršano "hroničnim stalnim stresom" u njegovom životu.

"Neposredni uzrok smrti bile su povrede tupim predmetima tog dana kada je umro", rekao je patolog. "Ali stresna kardiomiopatija sugeriše da je postojao kontinuirani fiziološki stres, najverovatnije zbog zlostavljanja."

Korijeva majka tvrdi da su službe za zaštitu dece ignorisale njene molbe za pomoć tokom više od godinu dana zbog zlostavljanja njenog sina, i podelila je slike navodnih povreda na društvenim medijima.

Pored svog svedočenja, Endru je prošao kroz niz slika navodnog zlostavljanja koje nisu bile vidljive kamerama, što je izazvalo glasne uzdahe kod publike u kojoj su neki ljudi viđeni kako plaču.

Zaključujući, Endru je rekao da je Kori "imao kontuzije na širokom području svog tela" što ukazuje na zlostavljanje, uključujući "na leđima, bez prilično jasnog objašnjenja" kako bi ih dečak mogao sam sebi naneti slučajno.

"Moja zabrinutost nije toliko bila u vezi sa težinom modrica, već u obrascu i raspodeli koji sugerišu na zlostavljanje dece," rekao je.

Endru je takođe odbacio nekoliko teorija o tome kako je dečak izgubio život.

Rani izveštaji su ukazivali da je Kori preminuo od sepse, ali je Endru rekao da nema "ni trunke dokaza" da je sepsa bila uzrok smrti.

Neki su spekulisali da su Korijeve povrede prouzrokovane od strane medicinskih tehničara koji su mu vršili reanimaciju kako bi pokušali da mu spasu život, međutim Endru je svedočio da iako su povrede ponekad prisutne kod CPR-a, nije izneo tvrdnju da je to bio uzrok.

Corey Micciolo Jedna od modrica koje je majka objavila na Fejsbuku Foto: Facebook/Bre Micciolo

Patolog je svedočio da su kod dve povrede jetre, jedna je uobičajena kod CPR-a, ali "postojala je druga, značajnija povreda na desnoj strani jetre" koja je "prodrla duboko u tkivo."

"Nije bila veoma sveža povreda, pa nije mogla biti prouzrokovana CPR-om", rekao je, dodajući da tokom svoje karijere nikada nije video povredu tog tipa prouzrokovanu reanimacijom.

Pitan na osnovu vremenskog okvira kada je Kori pretrpeo fatalne povrede, Endru je rekao da su njegove dve glavne povrede jetre nanete "otprilike" između četiri i 12 sati pre nego što je umro.

S obzirom na to da je neko vreme bio u bolnici - snimci pokazuju Gregora kako nosi nesvesno telo svog sina do bolnice - patolog je suzio vremenski okvir na period između 9 i 13 časova tog dana, prema njegovom mišljenju.

Brijana je prva svedočila na suđenju, i slomila se dok je detaljno opisivala jezivo zlostavljanje koje je navodno trpeo njen sin.

Gregor je ušao u život dečaka kada je imao pet godina, i pri njihovom prvom susretu, Kori se navodno vratio kući majci sa "povređenim usnama", prema podacima sa Jersey Shore Online.

Mićiolo nije verovala Gregorovom izgovoru da je slučajno udario njihovog sina dok su igrali fudbal, ali je rekla da je službenik DCPP-a to prihvatio i nije istražio.

Corey Micciolo Kori je imao modrice i na drugim delovima tela Foto: Facebook/Bre Micciolo

Godinu dana nakon tog prvog susreta, tvrdi da je Kori rutinski zlostavljan od strane Gregora, i navodno je sumnjala da otac koristi traku za trčanje kao sredstvo kažnjavanja dečaka tokom njihovih poseta.

Tokom tog perioda, na njegovom LinkedIn profilu stoji da je radio kao agent za nekretnine i nastavnik matematike, a njegovo ranije radno iskustvo uključivalo je volontiranje na telefonskoj liniji za mentalno zdravlje Crisis Text Line tokom šest meseci u 2015. godini.

Pre nego što je uhapšen, Gregor je živeo na prostranom imanju u Nju Džerziju vrednom više od milion dolara, pokazuju online evidencije.

Mićiolo je osnovala Fejsbuk grupu nakon Korijeve smrti u aprilu 2021. godine pod nazivom "Pravda za Korija", gde je delila jezive slike dečakovih povreda dok je tvrdila da su službe za zaštitu dece ignorisale njene prijave.

PAŽNJA! SNIMAK JE UZNEMIRUJUĆ!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tt

    8. maj 2024 | 23:58

    Koja nesrecna sudbina malog decaka koji ni ne zna sta je zivot....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA