Vreme čitanja: oko 1 min.

UZNEMIRUJUĆ SNIMAK! U Egiptu ubijen izraelski biznismen, ubica objavio kako ga je likvidirao

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenim mrežama pojavio se navodni snimak ubistva biznismena u Aleksandriji

  • 1
Egipatska policija Foto: Profimedia/AFP

U egipatskoj luci Aleksandrija ubijen je kanadsko-izraelski biznismen, u napadu koji je verovatno bio motivisan antisemitizmom, javlja National Post.

Žrtva, identifikovana kao Ziv Kiper, bio je izvršni direktor kompanije koja izvozi smrznuto voće i povrće. On je, prema saudijskoj državnoj televiziji Al Arabiji, bio stalni stanovnik Egipta.

"Imao je posao u Egiptu. Izraelska ambasada u Kairu je u kontaktu s egipatskim vlastima koje istražuju okolnosti slučaja", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta, prema Al Arabiji.

Predvodnici oslobođenja — Grupa mučenika Mohameda Salaha, prethodno nepoznata grupa čije ime se odnosi na egipatskog policajca koji je ubio tri vojnika iz Izraelskih odbrambenih snaga u junu 2023. godine, preuzeli su odgovornost za ubistvo biznismena.

U izjavi koja kruži internetom, a čija autentičnost nije potvrđena, grupa tvrdi da je Kiper bio agent Mosada, te da je koristio svoj posao kao pokriće za obaveštajne aktivnosti.

"Ova operacija je korak u borbi egipatskog naroda protiv cionističkog neprijatelja", navodi se u prevodu izjave objavljene na platformi X.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova nije imenovalo žrtvu, ali je potvrdilo BBC-ju da je bio biznismen sa dvojnim kanadsko-izraelskim državljanstvom.

U saopštenju za National Post, kanadske vlasti su navele da su svesne smrti kanadskog državljanina u Egiptu, ali su odbile da pruže dodatne detalje, pozivajući se na zakon o privatnosti.


Na društvenim mrežama pojavio se navodni snimak ubistva biznismena u Aleksandriji. Autentičnost snimka nije potvrđena.

PAŽNJA! SNIMAK JE UZNEMIRUJUĆ!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA