Vreme čitanja: oko 1 min.

Oteo 3 ćerke, pa ih sam odgajao u šumi: Otac i jedna sestra nađeni u drugoj državi, mamu nije videla 6 godina

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se dogodilo sa ostale dve ćerke, još uvek nije saopšteno

  • 0

Policija u Koinu pronašla je devojčicu (17) koja je godinama odgajana u šumi u Švajcarskoj bez kontakta sa spoljnim svetom.

Švajcarske vlasti su za njom tragale otkako je nju i njene sestre oteo otac. Nakon otmice za njima je raspisana poternica, međutim, godinama niko nije mogao da pronađe nijedan trag o njima.

Ona je slučajno pronađena u Španiji, a kako navode lokalni mediji, krajem maja bi trebalo da napuni 18 godina.

Devojčicu, čiji identitet nije saopšten, pronašli su policajci koji su slučajno otkrili vozilo kome je bio polomljen točak. Tada im se učinilo da u vozilu neko živi. Tada su pronašli muškarca koji je delovao zapušteno, kao i jednu devojčicu koja je bila prljava.

Policija je odmah pokušala da ih identifikuje i njihovi podaci uneti su u bazu podataka. Tada su shvatili da je za njima raspisana međunarodna poternica i da se godinama nije znalo ništa o njima.

U nalogu je navedeno da se radi o opasnoj situaciji i oni su nakon pronalaska odmah prebačeni na sigurnu lokaciju zbog rizika od bekstva njenog oca.

Devojčica je ispričala da je sa ocem i dve sestre odrasla u šumi u Švajcarskoj i da ih je otac odgajao potpuno izolovano od ostatka sveta.

Devojčice majku nisu videle više od šest godina.

Tinejdžerka je prebačena u Centar za brigu o deci, gde su je lekari detaljno pregledali. Vlasti u Španiji i Švajcarskoj su zajednički sprovele sve procedure i devojčica je 3. maja vraćena u matičnu zemlju.

Trenutno je pod starateljstvom švajcarske vlade.

Šta se dogodilo sa njenim sestrama, još uvek nije saopšteno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA