≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slika Pi Didija, Trampa i Epstina kako se druže je lažna

A. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da slika nije istinita vidi se već na prvi pogled po greškama u ubacivanju Pi Didija i generisanju Džefrija Epstina

  • 0
Montaža Printskrin: Facebook

Slika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, milijardera pedofila Džefrija Epstina i repera Šona Kombsa poznatog kao Pi Didi sa više devojaka podeljena je mnogo puta na Fejsbuku uz sarkastičan komentar: „Proučavanje Biblije“. Međutim, uprkos popularnosti na mrežama, već na prvi pogled je jasno da slika nije autentična.

Slika je podeljena na više Fejsbuk profila i pratili su je različiti komentari. Neki su se pitali da li je slika stvarna, drugi su komentarisali da su milioni ljudi mentalno i politički odlepili, treći su naglašavali da je reč o smrtnim gresima…

Međutim, čim se pogleda slika, jasno je da Pi Didiju na njoj nije mesto. Ne uklapa se sa ostalima na njoj ni po balansu belog, ni po osvetljenju, ni po rezoluciji, ni po proporcijama. Osim toga, slika bez njega deljena je po društvenim mrežama i prošle godine.

Kada je reč o toj slici, alatka Hive Moderation, koja detektuje AI generisani sadržaj, navodi da je šansa da je reč o AI generisanom sadržaju 98,9 odsto. Naravno, i bez te alatke vidi se da Epstin na ovoj slici nema noge i da njegovo telo iskače iz kauča, što je nemoguće.

Printskrin: HiveModeration

Profesor inženjeringa sa Univerziteta Notr Dam Volter Šejrer za USA Today rekao je da su ruke i prsti na slici u neprirodnom položaju, ali i da ima nekoliko delova tela koji nisu spojeni sa ostatkom tela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA